Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pie Āraišu ezera notiks krāšņas viduslaikiem veltītas sacensības

Šajā nedēļas nogalē, no 13.līdz 15.jūlijam, Āraišu ezera baznīcas krastā tiks organizēts krāšņš viduslaikiem veltīts pasākums _Viduslaiku Tabors, _kura ietvaros apmeklētāji varēs vērot bruņinieku turnīru, seno laiku modes skates, klausīties mūziķu sniegumā, kā arī piedalīties sacensībās loka šaušanā, lingošanā, šķēpmešanā un makšķerēšanā.


Pirmajā pasākuma dienā, 13. jūlijā, īpašā 15 km vēsturei veltītajā pārgājienā Dabas diena vēsturisko biedrību biedri dosies gar Amatas upi līdz Zvārtei.

Nedēļas nogales galvenais pasākums Tabora sacensības savukārt tiks rīkotas sestdien, 14.jūlijā. To ietvaros Livonijas tautas deviņcīņā  - šķēpmešanā, lokšaušanā, cirvju, nažu mešanā, lingošanā, lodes grūšanā, gladiatoru cīņā, harpunēšanā no laivas un ķekatošanā - dalībnieki sacentīsies par galveno balvu. Piedalīties sacensībās aicināts ikviens interesents.

Paralēli sacensībām 14. un 15. jūlijā darbosies vēsturisko aktivitāšu stendi, rokdarbu un amatu darbnīcas, māla ceplis, tiks veidota darvas tecinātava, amata prasmes pa senlaiku modei izrādīs frizieri un kosmetoloģes. Apmeklētājiem tiks piedāvāts nobaudīt Tabora gulāšzupu, viduslaiku pīrāgus un žāvētas gaļas uzkodas. Uz vietas pasākumā tiks cepta maize, kūpinātas zivis un sutināts sivēns. Dienas noslēgumā ugunskura gaismā tiks rīkoti danči kopā ar folkloras deju kopas Dandari dejotājiem un muzikantiem.

Svētdienā, 15.jūlijā Tabora kaujas dienā norisināsies tradicionālās lokšaušanas sacensības apvidū, lokšaušana no zirga muguras un šaušana pa peldošu mērķi. Dienas vidū savu veiklību izrādīs vēsturisko karotāju biedrības, viņus vērtēt varēs skatītāji. Kaujas dienas ietvaros notiks arī šķēpnešu rekrutēšana, kaujas pozīciju ieņemšana kauja par karogiem Vanagu kalnā.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama www.vesturiskiaktivs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko