Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pirmais ornitologu novērotais melnais stārķis sasniedzis Āfriku

Pirmais no projekta Goris melnajiem stārķiem pirms dažām dienām ir sasniedzis Āfriku, liecina informācija projekta mājaslapā.

Par Zuzi nodēvētās melnā stārķa mātītes raidītāja signāls liecinājis, ka putns atrodas tuvu Āfrikas krastam, netālu no Hurgadas, Ēģiptē.

Stārķis vārdā Feja pirms dažām dienām šķērsojis Peloponēsas pussalu un devies pāri Vidusjūrai, Krētas virzienā.

Tikmēr ziņas nav saņemtas par Kati, kas pazudusi no zonas. Ornitologs Māris Strazds atgādina, ka pagājušajā gadā vietā, kur putns pārziemoja, tas neatradās signāla zonā 72 dienas. Tāpēc neesot izslēgts, ka par putna gaitām varēs uzzināt pēc ilga laika.

Upene turpinot ganīties Izraēlā, zivju dīķu apkaimē, kur kopā ar citiem stārķiem mielojas ar tilapijām, savukārt Sarma joprojām atrodas Turcijā.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā viena no stārķu mātītēm gāja bojā. Par Meiju nodēvētā melnā stārķa ceļojums beidzies Horvātijā, pie Siščanu zivju dīķiem, kur, visticamāk, putns ticis kāda plēsīga zvēra nagos. Pie dīķa ir atrastas putna atliekas. Iespējams, ka viņa kļuvusi par kāda zvēra vai plēsīga putna upuri.

Goris ir autentisks melnā stārķa nosaukums latviešu valodā. Projekts ir radīts, lai izsekotu putnu migrācijas ceļus un noskaidrotu to mirstības cēloņus. Iepriekšējos gados izsekošana beidzās neveiksmīgi - vairāki melnie stārķi gāja bojā ceļā uz pārziemošanas vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko