Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Raimonda Paula jubilejas gadā atklās viņam veltītu mājaslapu

Nākamā gada sākumā iecerēts atklāt komponistam Raimondam Paulam veltītu mājaslapu, kas būs līdz šim vienīgā vieta, kur apkopota informācija par viņa radītajiem darbiem un dziesmu notīm.

SIA Mikrofona ieraksti repertuāra direktors Guntars Račs aģentūrai LETA stāstīja, ka mājaslapa būs unikāla ar to, ka tajā būs publicēts viss Paula radīto darbu katalogs, kā arī būs apkopota informācija par komponista radīto dziesmu notīm ar norādēm, kur šīs notis var sameklēt.

Apjomīgo un lielo darbu ar informācijas apkopošanu patlaban veic muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Gatavojot Paula radīto darbu katalogu, tiek meklēta un apkopota informācija no visām iespējamajām datubāzēm, ieskaitot autortiesību datubāzes, Latvijas Radio fonotēku, muzejus, fondus un bibliotēkas.

Komponists pats līdz šim nav veicis savu darbu uzskaiti, tādēļ, ievācot informāciju no dažādiem avotiem, tā ir jāsalīdzina, noskaidrojot dziesmu nosaukumus, līdzautorus un izpildītājus, vēstīja Račs.

"Tāpat šajā mājaslapā vēlamies norādīt, kur ir pieejamas dziesmu notis. Izrādās, ka ar šīs informācijas apkopošanu arī ir grūtības, jo notis atrodas aptuveni desmit dažādās vietās un tām ir dažādi aranžējumi. Līdz šim visām notīm nav bijis viens tiesību turētājs. Ir notis, kas atrodas tikai teātrī, bet ir arī tikai ar roku rakstītas notiks, kas atrodas arhīvos un bibliotēkās," atklāja Mikrofona ieraksti repertuāra direktors.

Viņš minēja, ka vislielāko darbu prasa tas, lai informācija tiktu sagrupēta tā, ka visu var atrast pēc darba nosaukuma.

Tāpat komponistam veltītajā mājaslapā būs biogrāfijai veltīta sadaļa, būs diskogrāfiju apkopojums, foto un video sadaļa, kā arī audio klausāmas lietas. Paredzēta arī jaunumu sadaļa un preses atsauksmes.

Mājaslapu uzturēs izdevniecība MicRec, kas ir līgumattiecībās ar komponistu kā viņa darba izdevējs.

Račs minēja, ka Paulam veltīta mājaslapa jau savulaik tika uzturēta, taču tā bijusi nepilnīga. Jauno mājaslapu iecerēts atklāt janvārī, taču visa nākamā gada laikā informācija tiks papildināta.

Nākamā gada 12.janvārī Pauls svinēs savu 80 gadu jubileju. Nozīmīgajai jubilejai par godu plānoti dažādi pasākumi. Viens no jubilejai veltītajiem pasākumiem ir mājaslapas izveidošana, kā arī Paula jubilejas koncerti Latvijas Nacionālajā teātrī.

Račs informēja, ka saistībā ar komponista jubileju plānotas arī citas aktivitātes, piemēram, albumu izdošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko