Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

RFW atklāšana: Modes gardēži pulcējušies ap galdu

Ar katru gadu Riga Fashion Week (RFW) pārsteidz arvien pozitīvāk. Šogad sperts liels solis uz priekšu, piesaistot režisoru un pārsteidzot lūgtos viesus ar pavisam īpašu programmu, scenogrāfiju un izpildījumu. 30. oktobra vakarā modes gardēži pulcējās iepirkšanās centrā Sky & More, lai Latvijas modes pasaulē saņemtu pavisam jaunas izjūtas, svaigu gaļu un asinis.

Atklāšanas pasākumā visu viesu uzmanību piesaistīja galds, kas klāts ar tukšām glāzēm, asiņainiem, jēliem steikiem uz baltiem šķīvjiem un granātābolu dekoriem. Balts galdauts, vēsa gaisma. Modes gardēži pulcējušies ap galdu, lai sagaidītu jaunas asinis un nodotu jauno gaļu saplosīšanai, atklātai modes ekspertu kritikai. Sirreāls skats, kas ironiski liek aizdomāties par būtiskāko - mode ir bizness, mode ir māksla. Izdzīvo tas, kura asinīs ir spēja pielāgoties abām prasmēm. Vēl ironiski šķiet sēdēt pie galda ar daudz dažādām modes  personībām un ekspertiem - šī situācija savukārt māca, ka ieguvējs modes biznesā ir tas, kas spēj sēdēt pie galda ar visiem un saprasties ar ikvienu no viņiem. Par šo lielisko uvertīru varēru diskutēt un filosofēt vēl ilgi...

Lai vai kā - iespaidīgais sākums nelika vilties un drīz uz skatuves parādījās pirmie pārsteidzošie tērpi... Mūzika: Beat Retro Scratch. Režija: Aleksandrs Vasiļenko.

Recycled

Vakarkleitas un frakas no krekliem. Turpinot sirreālo vakariņu tēmu, uz skatuves parādās dižciltīgas un vēsas pilsētas princeses, kad dendijiski un cēli nodefilē stāstu par mūsdienu sievieti. Kleitas, kurās slēpjas sievišķais, vīrīškais un dievišķais.

Triinu Pungits (Igaunija)

Mūsdienu mednieces, modes un uzmanības mednieces. Kolekcija, kas piesaista ar krāsu izvēli, toņu kombinācijām un nosvērtību.

Jānis Šnē

Jaunā zvaigzne un mazliet brīnumbērns, kas ātrā laika posmā ieguvis atpazīstamību, pozitīvu kritiku un atzinību. Skatē bija redzami divu veidu tērpi - gan valkājamie, gan mākslas darbi, kurus varētu uzdrošināties vilkt tikai retais. Tā kā esmu no retajām, tad noteikti viņa tērpi (arī tie, kas citiem šķiet nevalkājami) man šķiet parocīgi, stilīgi un ērti.

Šnē, protams, ir savs stils, bet ik pa laikam pavīd elementi no Sabīnes Grozas, Elīzas Ceskes, Agneses Narņickas, Vitas Radziņas un citiem, liekot domāt, ka varbūt jauno latviešu dizaineru modei kopumā ir kas vienojošs, radot un rādot neatkārtojamu Latvijas modes rokrakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko