Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Sedlenieks pārmet plaģiātismu filoloģijas doktoram Jurim Milleram

Antropologs Klāvs Sedlenieks pārmet filoloģijas doktoram Jurim Milleram, ka viņa doktora disertācija Galvenās Literatūras pārvaldes darbība Latvijā. 1985.-1990.gads ir plaģiāts. 

Sedlenieks norāda, ka Millera promocijas darba 1.nodaļa ļoti līdzinās tekstam krievu vikipēdijā. "Ja vien krievu vikipēdijas šķirkli nav rakstījis pats Millers, viņa doktora disertācija ir plaģiāts," jau vakar savā Twitter.com profilā rakstīja Sedlenieks. 

Aģentūrai LETA Sedlenieks gan skaidroja, ka, iespējams, gan Millers, gan vikipēdijas raksta autors informāciju būtu varējuši dabūt no viena avota. "Es neesmu soģis, bet tas ļoti izskatās pēc plaģiāta," teica antropologs. Viņš ievērojis, ka Millera tekstā ne tikai sekots vikipēdijas ierakstam teikumu pa teikumam, norādot tāpat noformētas atsauces, bet arī lietots vienāds stils. 

Savukārt Millers aģentūrai LETA uzvēra, ka nav radījis plaģiātu un Sedlenieks izteicis absolūti nepamatotus apvainojumus. Viņaprāt, jebkurš cilvēks var "izvilkt no konteksta" kādu frāzi un izmantot to. Millers uzsvēra, ka viņa darbā ir atsauces uz oriģinālmateriālu, kuru viņš pats pētījis, 2009.gadā esot Maskavā. Viņš Latvijas Universitātei esot arī nodevis atskaites par darbu arhīvā Maskavā. 

Millers ir pazīstams arī kā producents un koncertzāles Rīga izveidotājs. Pērn viņš izpelnījās mediju uzmanību, veidojot mūziklu par Herbertu Cukuru. Pirms tam viņš bijis arī atjaunotās rokoperas Lāčplēsis producents. 

Savukārt Sedlenieks ir lektors Rīgas Stradiņa universitātē, un tur izveidojis Sociālās antropoloģijas maģistra studiju programmu. Sedlenieks ir arī viens no Latvijas Antropologu biedrības veidotājiem. Ieguvis doktora grādu Tartu Universitātē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko