Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Seksologs: tantriskais sekss vairo dzīves kvalitāti

Tantriskais sekss piedāvā vairāk nekā tikai vispārēju ķermeņa orgasmu un seksu visas nakts garumā. Tas var palielināt tavu enerģiju, juteklisko apziņu un vairot tavas dzīves kvalitāti. Kādēļ to izmēģināt un kā savu ķermeni sagatavot šādai pieredzei? Jautājam seksologam Artūram Šulcam.

„Ir vērts ieskatīties savā seksualitātē caur sakrālo dimensiju. Tas ļauj pieņemt sevi, savu ķermeni un seksualitāti. Tāpat tas ļauj iepazīt arī tuvāk otru cilvēku un viņa seksualitāti. Bet tantriskais sekss nav tikai sekss. Tas ir dzīvesveids. Varam kaut ko aizgūt no Austrumu kultūras, kurā šis tantriskais sekss joprojām ir dzīvs, bet mums jāatceras, ka dzīvojam Rietumu pasaulē un pie mums ir savas tradīcijas. Jā, vēsturiski arī pie mums cilvēkiem bija ļoti attīstīta seksualitāte, bet baznīca to savulaik apspieda,“ skaidro Artūrs Šulcs.

Viņš atzīst, jā, tantriskajā seksā ir iespējams gūt lielāku baudu, bet tam ir ļoti jāgatavojas. „Tantriskais sekss nav tikai seksa poza, tas ir vesels dzīvesveids. Ir jāmeditē, jāizpēta senču saknes un filozofija. Arī mums pašiem ir dabā maģiskie brīži – vasaras un pavasaras saulgrieži, kad var nodoties sakrālajam seksam. Ieteiktu lasīt latviešu dainas, Ošo grāmatas, informāciju par tantrisko seksu. Tas palīdz iepazīt sevi un pieņemt savu ķermeni,“ tā seksologs Artūrs Šulcs.

Tantrisko baudu gūsi tad, ja vispirms mainīsi attieksmi pret sevi un savu ķermeni. Atbrīvosies no vainas apziņas, aizvainojumiem vai kādiem kompleksiem. Tikai iepazīstot savu ķermeni, var iepazīt savu partneri.


Kas īsti ir tantriskais sekss?
Taktriskais sekss mūs vilina ar savu nebeidzamās ekstāzes solījumu. Sievietei tas garantē orgasmu un emocionālo apmierinājumu. Savukārt, vīrietim tantriskā metode var palīdzēt savu dzimumlocekli „noturēt gatavībā” ilgāk, pat visu nakti!
Viens no tantriskā seksa mērķiem ir attīstīt tavus orgasmus no dzimumorgānu apvidū gūtas baudas pieredzes līdz „visa ķermeņa” orgasmiem. Tantra, protams, tev var šķist kārtējā blēdība un muļķības – bet pirms to noraidi, izmēģini!

Kas ir tantra?

Tantra ir sena ezotēriska prakse, kurā orgasma attīstīšana tiek uzskatīta par taisnāko ceļu uz garīgo izglītotību. Tantra ir senāka par hinduismu un budismu, un joprojām Indijā un Tibetā pastāv līdzās šīm abām galvenajām reliģijām. Savas seksuālās apmierinātības meklējumiem, arī Rietumu pasaule ir „nolaupījusi” dažas seksuālās tehnikas (paņēmienus). Tantras apgūšana tev var palīdzēt dzīvot pilnīgu dzīvi.
Ja tu vai tavs partneris jūtas vīlies seksā, vai ir zaudējis vēlmi ar to nodarboties, par prioritāti uzskati sava libido atmodināšanu! Līdzīgi kā Freids libido uzskatīja par dzīves motivējošo spēku, tantra pieņem, ka spēcīgā seksuālā enerģija plūst pa mūsu ķermeni. Izpēti savu juteklisko dabu un saisti to ar sevi. Visi ir pelnījuši juteklisku baudu un seksuālo piepildījumu!
Pāri, kuri nododas tantriskajam seksam, uzskata, ka šie seksuālie paņēmieni veido piepildītākas attiecības. Mīlēšanās tantriskajā veidā ilgst daudz ilgāk – dažu minūšu vietā viss process ilgst stundām. Šādi seksuālā savienība starp sevi un tavu partneri pastiprinās, tavas alkas pēc seksa pieaug un tavas seksuālās dzīves kvalitāte uzlabojas.

Tantriskās spēles

Viens no maniem mīļākajiem vingrinājumiem ir jin-jang spēle, kurā iepriekš norunātā laika periodā katrs no partneriem cenšas piepildīt otra vēlmes. Tu savam mīļotajam vari lūgt visa ķermeņa masāžu vai „g-punkta masāžu”, bet tās laikā tev jāsniedz atbildes reakcija – tā paplašinās partnera seksuālās zināšanas. Šo vingrinājumu vari izmantot kā drošu veidu savu seksuālo fantāziju izzināšanai, vai vienkārši kā izdevību izteikt vārdos savas vēlmes.
Ja vēlies atmodināt iekāri pret savu partneri, pamēģini enerģiski pakratīt savu dibenu straujas mūzikas ritmā – tas stimulēs enerģiju iegurnī.
Pirms tantriskā seksa ir labi uzņemt enerģiju dejojot vai kustoties, un tad ļaujot sev atpūsties dinamiskā meditācijas stāvoklī. Ļauj savai elpošanai palēnināties. Apsēdies ar seju pret savu partneri, atver savu sirdi un savieno to ar mīļotā sirdi. Tikai tad pieskaries viņam erotiski.
Vislabākais veids, kā stimulēt sievietes seksuālo apetīti, ir vairāk laika veltīt priekšspēlei, nekā pašam dzimumaktam – daudzi vīrieši aizmirst, ka vairumam sieviešu nepieciešama vismaz pusstundu ilga priekšspēle, lai „iesiltu”. Pamēģini „mīlīgo elpošanu” – klusītēm uzpūšot sava mīļotā kakla ādai, vai arī kutelīgu „erotisko pieskārienu” – kairinot mīļotā ādu ar spalvu vai savu pirkstu galiem. Tas paildzinās priekšspēli un būs patīkami jums abiem.


Dzimumlocekļa refleksi
Tu vari atmodināt sava mīļotā vīrieša alkas viņam dejojot, vai rotaļīgi pētot „dzimumlocekļa refleksus”. Maigi masē viņa dzimumlocekļa aizmuguri, virzoties no pamatnes uz galu, vienlaikus otrā rokā virpinot viņa sēklinieku maisiņu. Veic lēnas apļveida kustības, lai tavs partneris elpotu lēni un atslābinātos negaidītās, nebijušās sajūtās.

Raksts tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko