Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sirmais un Dreibants organizēs pop-up restorānu par godu Latgales ciemata fotogrāfijām

Iedvesmojoties no fotomākslinieka Māra Maskalāna Latgales ciemā Nagļi radītās melnbalto fotogrāfiju kolekcijas, pavārmākslas meistari Ēriks Dreibants un Mārtiņš Sirmais 27.martā rīkos īpašu vienas dienas pop-up restorānu Viena laba diena, kad pavārmāksla satiek fotomākslu.

Restorāna apmeklētāji ne tikai varēs baudīt pavāru pagatavotos ēdienus, kas tapuši no Nagļu dīķu zivīm, bet arī aplūkot izstādē neiekļautu, dažāda gadagājuma Nagļu ciemata iedzīvotāju fotogrāfiju kolekciju. Viesiem muzicēs arī Kārlis Kazāks, Sūc Trio, kā arī vakara noslēgumā DJ Sirmais. Pasākuma ieņēmumi, kas tiks gūti no restorāna ielūgumu pārdošanas, tiks izmantoti izstādes Nagļi. LV-4631 izveidei, kuru plānots atklāt 27.aprīlī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā.

Pop-up restorāns 27.martā darbosies Rīgā, Zigu Pastā, Dzirnavu ielā 46 no plkst. 18.30.

"Ideja veidot šo pasākumu radās Ērikam. To ātri uztvēra Mārtiņš un man jau vairs nekas cits neatlika kā pievienoties. Labāku kompāniju par šiem diviem pavāriem man grūti iedomāties. Viņi paši ir kā latgalieši - patiesi un sirsnīgi. Ēriks Nagļos ir regulārs viesis jau 20 gadus. Kopā pavadītais laiks tur ir mērāms simtos dienu. Viņš pazīst šo dabu un cilvēkus. Pazīst viņu ēdienus un ēšanas paradumus. Citiem vārdiem sakot - mēs zinām to "drēbi" un ceram, ka mums izdosies nelielu gabaliņu no maza ciema lielās sirsnības parādīt Zirgu Pastā, kad Nagļi satiks Rīgu," atklāja M.Maskalāns.

M.Maskalāns, kurš melnbaltās fotogrāfijas pamatus apguvis kā autodidakts, bet vēlāk video operatora iemaņas mācījies Latvijas Kultūras akadēmijā, Nagļu ciematu un tā iedzīvotājus sāka iepazīt jau pirms 20 gadiem, kad viņš kopā ar pavāru Ē.Dreibantu brauca uz Nagļiem gredzenot putnus. Kopš tā laika, Māris regulāri brauc uz Nagļiem un vienmēr līdzi ņem kino vai foto kameru.

Šis Latgales pagasts, tālu no lielpilsētas greznības, burzmas un kņadas, apbūra Māri ar savu pašpietiekamo un nesamāksloto esības būtību. Tā radās ideja izveidot melnbaltu fotogrāfiju sēriju, lai dokumentētu Nagļu iedzīvotājus – no veciem vīriem un sievām līdz pusaudžiem un bērniem. Rezultātā tapusi unikāla viena ciemata iedzīvotāju portretu kolekcija – kultūrvēsturiski antropoloģisks pētījums, paliekoša vizuālā dokumentācija par Latvijas lauku identitāti 21. gadsimta sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko