Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skorsēze iebilst pret greznu ēku būvniecību viņa dzimtajā Ņujorkas rajonā

Kinorežisors Mārtins Skorsēze lūdzis Ņujorkas pašvaldībai apturēt ieceri viņa dzimtajā Manhetenas rajonā izbūvēt greznu ēku kompleksu, jo vietas "raupjums" iedvesmojis viņa karjeru.

Oskara balvas laureāts uzauga Boverijā, noplukušā Manhetenas rajonā, ko viņš uzskata par svarīgāko grūdienu veiksmīgajai režisora karjerai.

Skorsēze nosūtījis vēstuli Pilsētas plānošanas komisijas priekšsēdētājai Amandai Bērdenai, kurā izsaka atbalstu Īstboverijas saglabāšanas plānam - tas cenšas novērst lepnu ēku celšanu.

"Uzaugot Elizabetes ielā, Boverijas rajons un tā iedzīvotāji kļuva par nepārprotamu katalizatoru manā kļūšanā par stāstnieku. Gan Mean Streets (Bīstamās ielas), gan Gangs of New York (Ņujorkas bandas) jūtama Boverijas ietekme - raupjums, gaisotne, spilgtā atmosfēra," viņš raksta.

Režisors aicina atstāt savu dzimto rajonu neskartu cerībā, ka tas iedvesmos nākamo mākslinieku paaudzi. "Nodrošiniet, lai Boverija paliktu neskarta, lai tās vēsture turpinātu ietekmēt un iedvesmot nākotnes māksliniekus," viņš aicina. "Augstceltnes tikai radīs lielāku haosu, dziļāku plaisu un galu galā ienesīs Boverijā konformismu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko