Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Speciālists: Alus lietošana uzlabo veselību

Alus lietošana ir viena no veselīga dzīvesveida sastāvdaļām, tā uzskata Dr. R.Kērtiss Elisons, Bostonas Universitātes profilaktiskās medicīnas un epidemioloģijas nodaļas vadītājs un veselīgā dzīvesveida institūta direktors, ziņo portāls easyget.lv.
Dr. Elisons apgalvo, ka dažādu priekšnosacījumu - regulāri fiziskie vingrinājumi, sabalansēta pārtika, nesmēķēšana, liekā svara neesamība – apvienošana ar alus lietošanu palīdz samazināt divu lielāko šī gadsimta slimību risku par 80% - sirdsslimības un cukura diabētu. Dr. Elisons uzsver, ka bieža (pat ikdienas) alus patērēšana ir veselīgāka nekā tā lietošana tikai ik pa laikam. 

Galvenais aspekts, protams, ir patērētā alus daudzums. Kā norāda portāls, Dr.Elisons nerekomendē konkrētu tilpumu, jo katram cilvēkam tas ir individuāls, bet daudzi mediķi iesaka orientēties uz 25 gramiem tīrā spirta patēriņa dienā, kas ir 0,5-0,7 l alus. Tiem, kas alu un citus alkoholiskus dzērienus patērē mērenā daudzumā, risks saslimt ar diabētu samazinās par 33-56% salīdzinājumā ar atturībniekiem. Tie, kas patērē šos dzērienus palielinātā daudzumā, efekts ir pretējs - risks saslimt ar diabētu ir par 43% lielāks.

Portāls arī atsaucas arī uz Eiropas un ASV zinātnieku pieredzi, kas Briseles simpozijā, informējot par saviem pētījumiem, nonāca pie vienbalsīga secinājuma: alus var uzveikt vēzi. Alus izvada no organisma kancerogēnās vielas un mazina risku saslimt ar vēzi. Japānas zinātnieki ir pierādījuši, ka regulāra alus lietošana 2-3 reizes pazemina šo risku. Dažādu onkoloģisku slimību profilaktiskai ārstēšanai ārsti rekomendē lietot 0.3 l alus dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko