Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Transseksuālā Kanādas skaistumkonkursa dalībniece aicina izbeigt diskrimināciju

"Es esmu sieviete. Iemesls, kāpēc mani izslēdza no konkursa, bija netaisnīgs," paziņoja skaistumkonkursa dalībniece, kura uzreiz arī atzinās, ka vienmēr vēlējusies piedalīties pazīstamā amerikāņu biznesa magnāta Donalda Trampa rīkotajā Miss Universe konkursā.
Konkursa Miss Universe rīkotāji mainījuši savas domas un formāli ļāvuši konkursa dalībniecei kanādietei Džennai Talakovai, kura veikusi dzimuma maiņas operāciju, turpināt dalību skaistumkonkursā. Pati skaistumkaraliene vēl vilcinās ar paziņojumu, vai turpinās cīnīties par skaistumkaralienes kroni un aktīvi aicina skaistumkonkursu industriju izbeigt transseksuāļu diskrimināciju. 

Jau ziņots, iepriekš konkursa organizatori 23 gadus veco dalībnieci diskvalificēja, kad uzzināja, ka meitene piedzimusi kā zēns, taču vēlāk veikusi dzimuma maiņas operāciju. Organizatoru lēmums izraisīja starptautiska mēroga skandālu.

Dž.Talakova Miss Universe Canada konkursa rīkotāju paziņojumu uzskata par mulsinošu, jo organizatori, lai arī it kā formāli mainījuši domas attiecībā uz konkursa dalībnieci, nākuši klajā ar paziņojumu, ka Dž.Talakova varēs turpināt dalību konkursā, ja "atbildīs visiem Kanādas noteiktajiem dzimuma atzīšanas normatīviem un standartiem, kurus ievēro starptautiskie konkursi". 

"Es vēlos kaut misters Tramps skaidri pateiktu, vai man atļaus piedalīties, un, ja es uzvarēšu, vai es varēšu pārstāvēt Kanādu Miss Universe konkursā," sacīja Dž.Talakova. "Es arī vēlos, lai misters Tramps skaidri pasaka, ka šis noteikums turpmāk tiks izskausts, jo es nevēlos, lai kāda cita sieviete piedzīvotu tādu diskrimināciju, no kādas nācies ciest man," pauda kanādiete. 

Kā zināms, Dž.Talakova, sākusi hormonu terapiju 14 gadu vecumā, bet dzimuma maiņas operāciju veikusi salīdzinoši nesen - 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko