Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vairāku Rīgas zoodārza iemītnieku ģimenēs atskrējuši mazuļi

Rīgas Zoodārzā vairākiem iemītniekiem piedzimuši mazuļi, dažus no viņiem būs iespējams apskatīt arī nedēļās nogalē zoodārzā notiekošajās Dzīvnieku ģimeņu dienās, vēsta Rīgas Zoodārzs.

Pēdējo nedēļu laikā divi mazuļi ir Ungārijas stepju govju saimē. Viens smilšu krāsas telēns pasaulē nāca 10. aprīlī, bet otrs – 5. maijā. Tāpat lauku sētā delverējas mazi kazlēni un arī Romanovas šķirnes aitai nesen piedzimuši mazuļi, stāsta Rīgas zoo.

Savukārt huzārpērtiķu saime papildinājusies ar diviem mazuļiem. Viņi piedzimuši marta beigās un aprīļa sākumā. Tagad tie cieši turas mammām pie vēdera un ik pa brīdim paēd barojošo pienu.

Priecīgs notikums arī melno grifu ģimenē – no ilgi perētās olas ir izšķīlies veselīgs cālis. Tā kā vecāki ir nemierīgi un ļoti atbildīgi, tad arī uz laiku ir slēgta eja gar šiem plēsīgajiem putniem un apmeklētāji tos patlaban nevar aplūkot. Melno grifu vairošanās nebrīvē ir liels notikums un zooloģiskā dārza darbinieku profesionalitātes apliecinājums. Protams, milzīga nozīme ir arī grifu ģimenes saskanībai, jo bez tās pēcnācēju nebūtu. Rīgas melnajiem grifiem izdevies sekmīgi izaudzēt mazuli 2015. un 2016. gadā, tādēļ ļoti pamatoti ceram, ka arī šogad tiem veiksme stāvēs blakus. Pērn pasaules zooloģiskajos dārzos izauguši vien astoņi grifēni.

Dzīvnieku ģimeņu dienām, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, apmeklētāji, sekojot pēdu virtenei cauri visam zoodārzam, varēs iepazīt dažādas nagaino dzīvnieku ģimenes, kā arī nonākt pie noslēpumainiem dzīvniekiem takiniem. Pie takiniem abas dienas no plkst. 12 līdz 16 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca "Takini un citi nagaiņi" ar uzdevumiem, spēlēm un praktiskām aktivitātēm.

Ar īpašu kuponu, kas iegūstams uzziņu dienesta 1188 mājaslapā, ieeja Rīgas zoodārzā Dzīvnieku ģimenes dienu ietvaros būs 50% no pamatcenas (3 eiro pieaugušajiem un 2 eiro - bērniem, studentiem un pensionāriem).

Top komentāri

Vēlēšanu reklāma
V
Kuzja un Muris arī adoptējuši mīlīgu mazu kaķenīti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko