Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Žurnāls Glamour ceremonijā Gada sieviete godinās arī vīrieti - mūziķi Bono

Sieviešu žurnāls Glamour izraisījis neizpratnes un nenoliedzami arī uzjautrināšanās vilni pēc tam, kad ikgadējā Gada sievietes balvu pasniegšanas ceremonijā nolēmis godināt vīrieti - rokgrupas U2 līderi Bono, vēsta ārvalstu mediji. Kamēr vieni šo lēmumu uzteic, citi, īpaši jau soctīklu lietotāji, netaupa arī asas un kritiskas piezīmes.

Debates par to, vai nominantu vidū iekļaut arī vīriešus, notikušas jau vairākus gadus, taču līdz šim šī ideja allaž noraidīta. Tagad žūrijas, kuras sastāvā ir iepriekšējo gadu uzvarētājas un žurnāla redakcijas paŗstāvji - domas mainījušās. 56 gadus vecais Bono žūrijas ieskatā ir pelnījis kļūt par pirmo vīrieti, kas godināts Gada sievietes apbalvošanas ceremonijā, jo devis milzīgu ieguldījumu cīņā par dzimumu līdztiesību. 

Mūziķis radījis kampaņu ar nosaukumu Nabadzība ir seksistiska ar mērķi sniegt atbalstu pasaules nabadzīgākajām sievietēm - tām, kuru rīcībā iztikai dienā ir mazāk par diviem dolāriem. Bono uzskata, ka sievietes nabadzības riskam ir pakļautas biežāk: "Sievietes ir tās, kas uz saviem pleciem nes nabadzības slogu".

Pats mūziķis uz Glamour paziņojumu reaģējis, norādot, ka "ir pārliecināts, ka nav šo pagodinājumu pelnījis", taču vienlaikus atzinis, ka cīņu par dzimumu līdztiesību nevar uzvarēt, ja par to līdz ar sievietēm plecu pie pleca neiestājas arī vīrieši.

Līdz ar Bono šogad ceremonijā, kas notiks 14.novembrī Losandželosā, tiks godināta arī amerikāņu vingrotāja Simona Bailsa, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja četras zelta un vienu bronzas medaļu, pazīstamā mūziķe Gvena Stefani, kustības Black Live Matters dibinātājas, kā arī Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore Kristīna Lagarda. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko