Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lūsēns un Račs raidījumam Ķepa uz sirds velta sirsnīgu tituldziesmu

Šā gada 26. janvārī savu pirmatskaņojumu piedzīvoja komponista Jāņa Lūsēna un dziesmu autora Guntara Rača kopdarbs - dziesma Es Tevi aicinu sev līdz. Tas ir autoru veltījums tautā iemīļotajam raidījumam Ķepa uz sirds un tā uzticamajiem skatītājiem, kā arī ikvienam, kas gatavs uzņemties atbildību un rūpes par ģimenes mīluli, portālu Diena.lv informēja raidījuma pārstāvji.

Dziesmu izpilda mūziķi Ieva Sutugova un Atis Ieviņš, un skaņdarbs jau tuvākajā laikā būs dzirdams Latvijas radiostacijās, un tā motīvs turpmāk skanēs arī raidījuma Ķepa uz sirds titulgalviņā. Dziesmai ir izveidota videoversija, kas no 30. janvāra ir pieejama internetā.

"Šī dziesma ir veltījums mūsu skatītajiem, kas uzticīgi seko mūsu stāstiem jau septiņus gadus, kuru laikā esam radījuši jau turpat 300 raidījumus. Šo gadu laikā esam ļoti daudz kopā piedzīvojuši un redzam, kā mainās cilvēku domāšana, izpratne un attieksme pret dzīvniekiem, kas arvien uzlabojas. Ir ļoti daudz pozitīvu un aizkustinošu piemēru, kā cilvēki izvēlas un adoptē arī tādus dzīvniekus, kuriem, šķiet, jau zudusi cerība sagaidīt savu īsto saimnieku. Un dziesma ir tieši par to – par uzticību un mīlestību. Dziesmas autori un izpildītāji ir strādājuši no sirds, un klausītājs to noteikti sajutīs," uzsver raidījuma producente Inese Kreicberga.

Dziesmas Es Tevi aicinu sev līdz vārdu autors Guntars Račs atzīst, ka dziesma "atnākusi" ļoti ātri un viegli, to izdevies uzrakstīt vienā piegājienā, kas pēdējā laikā nemaz tik bieži nav noticis. Viņš uzsver, ka cilvēkam ir jāapzinās, ka dzīvnieki tevi pieņem tādu, kāds esi, un mēs varētu mācīties no viņiem tieši to pašu – pieņemt savus draugus tādus, kādi viņi ir, nemēģinot viņus pārveidot.

Mājdzīvnieki ir ļoti uzticīgi bez nosacījumiem, un tas, ka viņi tevi mīlēs – par to nav nekādu šaubu. Ir ļoti svarīgi to novērtēt un, ja šī dziesma liks kādam kaut mazlietiņ aizdomāties un izdarīt pareizu un atbildīgu lēmumu, tad dziesmas autori būs panākuši rezultātu.

Dziesmas mūzikas autors Jānis Lūsēns stāsta, ka dziesmā ir ielikts gan spēks, gan nedaudz arī sentiments, ilgas un ideāli. Dziesma nav par gaušanos, tā ir ar iedvesmojoša, ar uzrāvienu, un to izpilda tādi solisti, kas dziesmas vēstījumu var spēcīgi nodot tālāk klausītājam. 

Arī abi dziesmas izpildītāji Atis Ieviņš un Ieva Sutugova ir lieli dzīvnieku draugi. Ieva ir saimniece kaķim un divām suņu meitenēm, bet Atim ir divi kaķi, kurus abus viņš pieņēmis savās mājās no ielas. Atis uzsver, ka ir priecīgs un apmierināts ar gala rezultātu – dziesma klausītājam nodod to vēstījumu, ko izpildītāji gribēja pavēstīt par attiecībām starp dzīvniekiem un cilvēkiem – radībām, kuras viena otru papildina šajā pasaulē. Savukārt Ieva piebilst, ka dziesmā ir ierakstīts īpašs sirsnīgums – ne tikai tas, ko cilvēks nodod otram cilvēkam, bet tāds īpašs – ko viena dzīva būtne var nodot otrai dzīvai būtnei.

Ķepa uz sirds ir informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām. Kā ierasts, tas skatāms LTV1 kanālā sestdienu rītos plkst.10 ar atkārtojumu svētdienās plkst.16:45 un pirmdienās plkst.10:50. Raidījumu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko