Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bretaņas ciematā pārlieku uzmācīga delfīna dēļ aizliedz peldēties

Francijā, Bretaņas piekrastē, nedēļām ilgi kāds pudeļdeguna delfīnu sugas pārstāvis izklaidējis atpūtniekus, rotaļājoties un peldoties kopā ar cilvēkiem. Tomēr nu amatpersonas lēmušas uz laiku aizliegt peldēties jūrā, bažījoties par atpūtnieku drošību, vēsta BBC.

Aptuveni trīs metrus garais delfīns, kuru vietējie nosaukuši par Zafaru, Brestas līcī uzturas jau nedēļām ilgi, sākotnēji cilvēkus uzjautrinot ar savu draudzīgo un rotaļīgo uzvedību, peldoties kopā ar ūdenssporta entuziastiem. Taču ar laiku delfīna uzvedība kļuvusi pārlieku uzbāzīga - tas rīvējies gar kajaku un laivu bortiem, tāpat arī gar peldētājiem pat seklos piekrastes ūdeņos. Vietējais ziņu portāls Le Telegramme vēstīja, ka delfīns pat reizi mēģinājis nelaist kādu sievieti krastā, un viņu drošībā nācies nogādāt laivā.

Par delfīna nelāgo uzvedību ziņojuši arī atpūtnieki no citām valstīm, bet vietējā Landevenekas ciema amatpersonu pacietības mērs bija pilns pēc gadījuma, kad delfīns jaunu sievieti, šķietami rotaļājoties, uzsviedis gaisā virs ūdens. 

Landevenekas mērs paziņojis, ka cilvēku drošības labad aizliegts peldēties, kamēr delfīns uzturēsies piekrastes ūdeņos. Eksperti norāda, ka delfīni ir pamatīga izmēra zīdītāji un var cilvēkus savainot arī neapzināti, rotaļājoties, bet tad, ja jūtas apdraudēti, arī apdraudēt cilvēka dzīvību. Tomēr, tā kā šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti, daži mēra noteikto aizliegumu peldēties uzskata par nesamērīgu ierobežojumu, tāpēc Bretaņas advokāts Ervāns Lekorneks nolēmis saistībā ar šo lietu vērsties ar prasību tiesā, taksta The Telegraph.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neaizmirstiet par kaķu čipēšanu!

Marta vidū tika veikti grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā un Veterinārmedicīnas likumā, nosakot jaunas labturības prasības mājas jeb istabas dzīvnieku turēšanā, pavairošanā un atsavināšanā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko