Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Noskaidroti valsts simtgadei un Lāčplēša dienai veltītā fotokonkursa uzvarētāji

Noslēdzies fotokonkurss jauniešiem Es = Latvija, un ir noskaidroti divpadsmit darbi, kurus šī gada 1.novembrī izstādīs parlamentā un 18.novembrī – Latvijas Nacionālajā teātrī, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai veltītā Saeimas svinīgā sēde.

Konkursa uzvarētāji ir: Signija Jeste un Oskars Ozoliņš no Rīgas Stila un modes tehnikuma, Ilma Kupcova no Daugavpils Universitātes, Miks Zaķis no Talsu novada vakara un neklātienes vidusskolas, Lija Jēgere no Jaņa Rozentāla mākslas skolas, Annija Neretniece no Salacgrīvas vidusskolas, Kristiāna Mame no Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolas, Linda Katrīna Isada no Brocēnu vidusskolas, Elīna Bērziņa no Aknīstes vidusskolas un Dāvids Birulis. Kopumā konkursam 64 autori pieteica 157 darbus.

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un Lāčplēša dienu, kā arī, lai veicinātu patriotismu un nacionālo apziņu, jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem bija aicināti piedalīties fotokonkursā “Es = Latvija”. Konkursam varēja iesūtīt pašu uzņemtas fotogrāfijas, kurās attēlota piederības sajūta Latvijai, cildinot mūsu valsts dabas skaistumu, kultūras daudzveidību, patriotisma tradīcijas un valsts simbolus.

Fotokonkursu organizēja Saeima, savukārt to rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Jaunsardzes un informācijas centru.

Konkursa uzvarētājus ielūgs uz ceļojošās izstādes atklāšanu Saeimas namā, tāpat viņi varēs doties ekskursijā pa Saeimas namu, viesoties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kā arī apmeklēt Ādažu militāro bāzi. 18.novembrī fotokonkursa uzvarētāji būs aicināti apmeklēt Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai veltīto Saeimas svinīgo sēdi Latvijas Nacionālajā teātrī, kur būs apskatāma ceļojošā izstāde.

Uzvarētāju uzņemtās fotogrāfijas publicēs Saeimas, NBS, Jaunsardzes un informācijas centra tīmekļa vietnēs un sociālajos tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko