Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Svētdien Lucavsalā uzstādīts jauns Ginesa rekords

Svētdien, 7. augustā, Lucavsalā tika uzstādīts jauns Ginesa rekords – lielākā akupresūras masāžas nodarbība pasaulē. Lai līdzšinējais labākais rezultāts tiktu pārspēts, bija nepieciešams pārsniegt 250 cilvēku skaitu, ko organizatoriem arī izdevies panākt. Tiesnešu iesniegtā statistika liecina, ka rekorda uzstādīšanā piedalījušies un sertificētas fizioterapeites vadībā uz masāžas paklājiņiem vienlaikus vingrojis 361 cilvēks.

Latvija tagad ir kļuvusi par vēl vienu Ginesa rekordu bagātāka. Būt par daļu no tā tika aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs – dalība pasākumā un arī Ginesa rekorda uzstādīšanā bija pieejama bez maksas visiem interesentiem. Šajā notikumā piedalījās arī vairākas sabiedrībā zināmas personības un influenceri.

“Darīt kopā ir sabiedrības lielākais trumpis. Šis notikums tam ir apliecinājums – uzstādīts Ginesa pasaules rekords, papildināti Valsts Asinsdonoru centra krājumi, sniegts atbalsts ukraiņiem, gūtas zināšanas no profesionāliem speciālistiem, kā rūpēties par savu veselību, un vēl, un vēl. Daži simti cilvēku vienā saulainā svētdienas pēcpusdienā ar vērienu ir pierādījuši, cik liels spēks ir rūpēm par sevi un citiem. Paldies visiem, kas palīdzēja mums nest Latvijas vārdu pasaulē, un turpināsim vairot mīlestību, mieru un labsajūtu kopā!” prieku pauž pasākumu organizatoru, Latvijas uzņēmuma Pranamat ECO līdzīpašniece Olga Grigorenko.

Ginesa pasaules rekordu pārstāvis Glens Polards, kas pārraudzīja rekorda fiksācijas procesu, uzsver: “Ginesa rekorda titula iegūšana nav viegls uzdevums. Lai mēģinājums to iegūt būtu veiksmīgs un pievienotos elitārajai Ginesa rekorda titula īpašnieku kopienai, nepieciešams stingri sekot visām oficiālajām vadlīnijām norises izpildē ar ārkārtīgi augstu precizitāti.”

Lai nodrošinātu rekorda uzstādīšanas noteikumu izpildi, norises vieta bija norobežota un tika veikta rūpīga dalībnieku un laika uzskaite, kā arī nodrošināti video pierādījumi katrai norisei. Tāpat rekorda nodarbības laukums tika sadalīts vairākās daļās, kur katru no tām uzraudzīja atsevišķs tiesnesis, pārliecinoties, ka ikviens dalībnieks nepārtraukti izpilda vingrojumus visu nodarbības laiku.

Pēc Ginesa rekorda uzstādīšanas, kas ilga 30 minūtes, pasākuma dalībnieki varēja piedalīties jogas nodarbībā uz masāžas paklājiņiem pasniedzēju vadībā. Paralēli nodarbībām pasākuma zonā bija iespēja ziedot asinis Valsts Asinsdonoru centram, atbalstīt ukraiņus ar ziedojumiem biedrībai “Tavi draugi”, saņemt bezmaksas fizioterapeitu konsultācijas, izzināt akupresūras produktus un to pareizu pielietojumu, kā arī baudīt dažādas izklaides visai ģimenei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko