Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Japānas bagātnieks nežēlo naudu, lai tiktu pie rekordtvīta

Japāņu miljardieris Jusaka Mezava, kura vārds pirms vairākiem mēnešiem pasaulē plašāk izskanēja saistībā ar to, ka viņš kļūs par pirmo "kosmosa tūristu" Īlona Maska kompānijas Space X ieplānotajā lidojumā ap Mēnesi, nu atkal nav pažēlojis naudu, lai vairotu savu popularitāti. Viņa ieraksts sociālajā vietnē Twitter, kurā Mezava solīja naudas balvu 100 nejauši izvēlētiem lietotājiem, kas būs dalījušies ar ierakstu, kļuvis par retvītotāko vietnes vēsturē, vēsta The Guardian.

Mezava 5. janvārī tvītā pauda gandarījumu, ka viņam piederošais apģērbu tiešsaistes veikals Zozotown aizvadītajā gadā uzrādījis lieliskus rezultātus un bijis ļoti ienesīgs. Panākumus biznesā viņš nolēmis atzīmēt, 100 cilvēkiem, kas būs retvītojuši viņa ierakstu, katram izmaksājot miljonu jenu jeb aptuveni 8060 eiro. Tādējādi par tvīta popularitātes veicināšanu miljardieris kopā bija nolēmis iztērēt 806 tūkstošus eiro.

Mezavam izdevās sasniegt iecerēto - līdz pirmdienas pusdienlaikam ar viņa tvītu bija dalījušies vairāk nekā 4,8 miljoni lietotāju, tādējādi pārspējot 2017. gadā uzstādīto populārākā tvīta rekordu.

Toreiz Twitter zvaigzne bija Kārters Vilkersons - pusaudzis no Nevadas štata ASV, kurš saderēja ar ātrās ēdināšanas uzņēmumu ķēdi Wendy's. Proti, tolaik 16 gadus vecais pusaudzis jokojot pajautājis, cik daudz retvītu viņam jāsavāc, lai viņš Wendy's ēstuvēs varētu gadu bez maksas ēst vistas nagetus (cepta vista rīvmaizē). Uzņēmums atbildējis - 18 miljoni, uz ko pusaudzis vien atjokojis: "Uzskatiet to par paveiktu." Jokdarim gan mērķi sasniegt neizdevās, taču ar viņa ierakstu aizvien dalījās līdz tam brīdim lielākais skaits lietotāju - vairāk nekā 3,5 miljoni.

Japāņu bagātnieks ar šo ierakstu krietni veicinājis sava Twitter konta atpazīstamību - ja aizvadītajā nedēļā viņam bija aptuveni pusmiljons sekotāju, tad nu Mezavas ierakstus Twitter lasa jau 4,5 miljoni kontu.

Pēc Forbes datiem Mezavas turība mērāma aptuveni trīs miljardos dolāru, tādējādi viņš ir 18. bagātākais cilvēks Japānā.

Top komentāri

esunes
e
Būtu angliski tvītojis, būtu savācis 100 000 000 retvītu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko