Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pārtrauks ražot leģendāros aviolainerus Boeing 747

ASV kompānija Boeing paziņojusi, ka 2022.gadā pārtrauks būvēt leģendārās lidmašīnas Boeing 747, ar kuru palīdzību savulaik notika revolūcija gaisa ceļojumos un tūrismā.

Aviolaineri Boeing 747, kas tiek komerciāli izmantoti kopš 1969.gada, ar saviem četriem dzinējiem un lielo degvielas patēriņu vairs nespēj sacensties ar mūsdienu reaktīvajām lidmašīnām, kas ir daudz ekonomiskākas.

Boeing 747  bija pirmā lidmašīna, kas angliski tika iesaukta par "jumbo jet" jeb "milzu reaktīvo lidmašīnu". Tā bija pasaules lielākā pasažieru lidmašīna līdz 2007.gadam, kad apritē nonāca laineri Airbus A380, kas savukārt tika iedēvēti par "superjumbo" un kurus pieprasījuma trūkuma dēļ plānots pārtraukt ražot nākamgad.

Tā kā Boeing 747 tikai ekonomiskās klases konfigurācijā var uzņemt pat 600 cilvēku, šīs lidmašīnas demokratizēja gaisa ceļojumus, padarot tos lētākus pasažieriem. Lidojumi uz ārzemju kūrortiem ar čārterreisiem kļuva daudz pieejamāki.

Pavisam uzbūvēts vairāk nekā 1500 lidmašīnu Boeing 747  - ne tikai pasažieru laineri, bet arī kravas un militārās transportlidmašīnas.

Boeing 747 saviem lidojumiem izmanto arī ASV prezidents, un Boeing vēl ir jāizpilda Savienoto Valstu valdības pasūtījums un jāpiegādā divas lidmašīnas Boeing 747-8, kas nomainīs divas Boeing 747-200B, kuras pašlaik izmanto ASV valsts galva un to pavadošās personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko