Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tīmeklī pamatīgu jautrību izraisa Ungārijas ģimenes politikas neveiksmīgā kampaņa

Ungārijas valdība Viktora Orbāna vadībā ievieš jaunus nosacījumus, kas mērķēti uz ģimeņu atbalstu, tostarp, piemēram, būtiskus nodokļu atvieglojumus mātēm, kas laidušas pasaulē vismaz četrus bērnus. Tādējādi Ungārijas valdība cenšas uzlabot demogrāfisko situāciju valstī. Kamēr par pašu plānu iebildumu nav, jautrību izraisījusi jaunās politikas reklāmas kampaņa - plakātos kā ilustrācija izmantots viens no interneta joku lapās populārākajiem disfunkcionālajiem pārīšiem, vēsta BBC.

Budapeštā izvietotajos plakātos, kas reklamē jauno politiku, redzams laimīgs pāris - vīrietis apskāvis sievieti. Tomēr nepagāja ilgs laiks, līdz interneta plašumu pārzinātāji abus personāžus atpazina - izrādās, ka šis pāris vislabāk zināms pavisam citas bildes dēļ, kaut foto acīmredzami tapis fotoaģentūras vajadzībām vienā un tajā pašā fotosesijā, jo abu bildes varoņu apģērbs ir identisks abos attēlos. 

Proti, internetā ik pa laikam dažādu notikumu kontekstā klejo bilde ar "ģimenisko pārīti" jau pavisam citā dzīves situācijā - puisis kārīgi un neslēpti met acis uz citu meiteni, kamēr viņa dzīvesbiedre par to pauž acīmredzamu sašutumu.

Tādējādi, kā norāda vērīgie interneta lietotāji, Ungārijas valdība ģimenes atbalsta politikas reklamēšanai no aģentūrās pieejamajiem bilžu miljoniem ar laimīgiem pārīšiem neviļus izvēlējusies tieši to, kas internetā plaši pazīstams ar pavisam citu vēstījumu - ne pārāk stabilām attiecībām. 

Twitter lietotāja Valērija Hopkinsa norāda, ka "laimīgais pārītis internetā jau ir slavens... bet ne ar to, ka būtu neprātīgi iemīlējušies."

BBC raksta, ka bildes ar šo pārīti ir uzņēmis fotogrāfs Antonio Giljēms, un tās ir nopērkamas populārajā ilustratīvo attēlu krātuvē Shutterstock.

Konkrētais attēls regulāri tiek izmantots interneta jokos visdažādākajos kontekstos, tostarp arī ironizējot par aktuālajiem notikumiem politikā, piemēram, Brexit procesu. 

 

 

Top komentāri

Ezis
E
Kāpēc neveiksmīga? Ja jau pat Diena raksta par Ungārijas reklāmas kampaņu, tad jau tā ir piesaistījusi daudzu cilvēku uzmanību - tātad mērķis sasniegts. :)
ļuļa
ļ
jā, patiesi bija vērts par šito rakstīt. diena pilnīgi nojūgusies, meklējot jelko, lai tikai varētu par orbāna ungāriju ko draņķīgu uzrakstīt.
Oxi
O
Vajag par bērnu maksāt 11eur, kā to dara LV vara, tad BBC nebūs nekādu pretenziju
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko