Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prāta spēles – Latvijas kauss uzsāk jaunu ceļojošo turnīru

Jau trešo gadu Prāta spēles – izklaidējošs komandu erudīcijas turnīrs – apceļos visu Latviju, lai noskaidrotu, kur dzīvo visattapīgākie, zinošākie, komunikablākie un prātīgākie cilvēki. Erudīcijas spēlē var piedalīties jebkurš, un dalība ir bez maksas. Atliek vien aicināt talkā draugus, ģimeni un paziņas, izveidot komandu, kas nav lielāka par sešiem cilvēkiem, un pieteikt dalībai spēlē mājaslapā.

Gatavojoties spēlei, nav obligāti no galvas jāmācās enciklopēdijas. Arī iesāktās un pabeigtās augstskolas nav būtiskākais rādītājs. Galvenais ir būt zinātkāram un jebkurās ziņās mēģināt saskatīt kaut ko interesantu sev. Ja šo degsmi apvieno ar spēju sarunāties ar komandas biedriem, tad augsti rezultāti ir garantēti. Prāta spēļu Latvijas kausā ikviens varēs pārbaudīt savas ģeogrāfijas, vēstures, politikas, matemātikas zināšanas, un neizpaliks arī jautājumi par aktualitātēm biznesā, tehnoloģijās, sportā un popkultūrā gan Latvijā, gan citur pasaulē.

Ja kādreiz ir licies, ka skolā vai augstskolā apgūti fakti, kas reālajā dzīvē nenoder, tad, ļoti iespējams, Prāta spēlēs būs īstais mirklis tos celt galdā. Katrā Latvijas kausa pieturvietā būs sagatavoti citi jautājumi. Tie būs gan par konkrēto novadu, gan Latviju, Eiropu, planētu, kosmosu.

Pērn Prāta spēļu Latvijas kausā tika izspēlēti 2000 jautājumi 400 raundos. Ja saskaitītu visas spēles, kopā sanāktu viena liela 63 stundu gara jautāšana un atbildēšana, bet labā ziņa ir tā, ka katra atsevišķā spēle ilgst ap divām stundām. 2019. gadā turnīrā piedalījās vairāk nekā 300 komandu. Un pati Prāta spēļu organizatoru komanda pa Latvijas ārēm nobraukusi vairāk nekā 6000 kilometru.

Prāta spēļu Latvijas kausa organizators Edijs Začs iesaka ideālo komandas "recepti": "Kopā jāpulcē cilvēki, ar kuriem vienkārši gribi pavadīt pāris stundu. Vēlams, lai ar šiem ļaudīm būtu viegli diskutēt un cīnīties par pareizo atbildi, nepārvēršot sarunu asiņainā kaujā." Un nevajag bīties no tā, ka, izdzirdot jautājumu, pat nenojautīsit, kāda varētu būt atbilde. Ļoti iespējams, komandai diskutējot, tiksit līdz kādam variantam. Un, ja izrādīsies, ka pareizi, eiforija garantēta! Tātad lielākie prieki bieži vien sākas ar tumšāko neziņu.

Pirmā spēle notiks Alūksnē 28. februārī, bet kopā ieplānotas jau 35 pieturvietas visā Latvijā – pilnu Prāta spēļu Latvijas kausa turnīra kalendāru var apskatīt www.prataspeles.lv. Turpat iespējams reģistrēt savu komandu spēlei. Ikviena pašvaldība, kurā vēl nav ieplānota, bet gribētos noorganizēt Prāta spēļu Latvijas kausa spēli, aicināta pieteikties, rakstot uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko