Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Augusta vidū Kocēnu novadā notiks aktīvās atpūtas pasākums Esi Zvērā!

17.augustā, Kocēnu novada, Dikļu pagasta Grebu kalnā norisināsies aktīvās atpūtas pasākums Esi Zvērā!. Visas dienas garumā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dažādās, sev interesējošās aktivitātēs, kā arī iepazīt un dzirdēt stāstus par Zaļo dzelzceļu, tā vēsturi un nozīmi tagadējā tūrisma attīstības veicināšanā.

Zaļais dzelzceļš jeb Green Railways tapis projekta ietvaros, kura mērķis ir bijušo dzelzceļa līniju infrastruktūras sakārtošana un labiekārtošana Vidzemē un Dienvidigaunijā, kopumā izveidojot aptuveni 750 kilometrus garu kopīgu gan velo, gan kājāmgājēju maršrutu, kura lielākā daļa ved pa bijušajām dzelzceļa līnijām. Tāpat, šāda projekta īstenošana sniedz iespēju ne tikai vietējām pašvaldībām, bet arī to iedzīvotājiem radīt un attīstīt īpaši interesantu, vēsturisku un kultūras bagātu tūrisma piedāvājumu, kas būtu izmantojams visās sezonās.

Pasākums Esi Zvērā! sāksies ar reģistrāciju pulksten 9:30, savukārt 10:00 tiks atklāts Zaļais dzelzceļš, pēcāk sekojot velo braucienam gida Toma Treimaņa pavadībā, maršrutā Grebu kalns - Zaļais dzelzceļš - Rāvas - Augstroze - Grebu kalns, 47 kilometru garumā Tiem, kuri vēlas mierīgāku atpūtu, 10:30 un 12:30 tiks piedāvātas nūjošanas meistarklases kopā ar tūristu gidi, kā arī vairākkārtēju Latvijas čempioni krosmintonā - Santu Paegli. No 10:30 līdz 15:00 norisināsies foto orientēšanās apvidū no Grebu kalna līdz Dikļu ciemam, ar velosipēdiem vai kājām. Tāpat visas dienas garumā būs apskatāma izstāde par šaursliežu dzelzceļu Ainaži - Valmiera.

Dienas noslēgumā pulksten 16:30 ikvienu interesentu priecēs Didža Bordo un Kristīnes Pāžes koncerts, tādēļ, neatkarīgi no tā vai esat pasākuma dalībnieks, vai tomēr vienkāršas atpūtas meklētājs, pasākuma rīkotāji aicina doties uz Grebu kalnu un izbaudīt koncertu jaukā atmosfērā. Tāpat tiek atgādināts, ka pasākums ir ģimenēm draudzīgs - aktivitātēs var piedalīties arī bērni.

Iepriekšēja pieteikšanās velo braucienam, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai https://ej.uz/esizvera.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko