Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eirovīzijā triumfē bukmeikeru favorīts

Sestdien, 18.maijā, Telavivā rīkotajā 64.starptautiskājā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā par uzvaretāju tika atzīts bukmeikeru favorīts Nīderlandes mākslinieks Dankans Lorenss ar dziesmu Arcade.

Godpilnā 2.vieta tika piešķirta Itālijas pārstāvim Mahmudam, kurš izpildīja dziesmu Soldi, trešajā vietā atstājot Sergeju Lazarevu ar dziesmu Scream.

Pavisam Nīderlande Eirovīzijā ir uzvarējusi četras reizes, pēdējo no tām - 1975.gadā.

Lorenss kopumā saņēma 492 balles, bet otrās vietas pārstāvis - 465 balles, kamēr Lazarevs palika ar 369 ballēm.

Igauniju pārstāvošais Zviedrijas dziedātājs Viktors Krons ar kompozīciju Storm ierindojās 19.vietā, savukārt Lietuva finālā nebija pārstāvēta.

Eirovīzijā uzstājās arī ASV popzvaigzne Madonna, kuras priekšnesums izpelnījās pretrunīgus vērtējumus, kad divi viņas dejotāji parādījās ar palestīniešu un Izraēlas karogiem uz mugurām, tā acīmredzot aicinot uz mieru.

Kā ziņots, otrdienas vakarā notika 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā šī konkursa finālam tika izraudzītas 10 valstis, tai skaitā Igaunija, bet septiņu valstu kandidatūras finālam tika noraidītas.

Latviju pārstāvošā grupa Carousel ar dziesmu That Night finālu nesasniedza; par vietu finālā Carousel cīnījās ar konkursa dalībniekiem no Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas. No otrā pusfināla finālu sasniedza Ziemeļmaķedonija, Nīderlande, Albānija, Zviedrija, Krievija, Azerbaidžāna, Dānija, Norvēģija, Šveice un Malta.

No pirmā pusfināla dalībniecēm finālā iekļuva Austrālija, Baltkrievija, Čehija, Grieķija, Igaunija, Islande, Kipra, Sanmarīno, Serbija un Slovēnija. Igauniju šīgada Eirovīzijā pārstāv Zviedrijas dziedātājs Viktors Krons ar dziesmu Storm.

Pirmajā pusfinālā tika atsijātas Beļģija, Gruzija, Melnkalne, Polija, Portugāle, Somija un Ungārija.

Konkursa fināls notiks sestdien, 18.maijā. Tajā piedalīsies abos pusfinālos izraudzītās 20 valstis, kā arī šīgada konkursa rīkotāja Izraēla un Eirovīzijas tā sauktais "Lielais piecnieks" - Lielbritānija, Francija, Itālija, Spānija un Vācija.

Pagājušajā gadā konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja, bet šogad valsti pārstāvēs 27 gadus vecais dziedātājs Kobi Marimi.

Izraēla konkursā ir uzvarējusi kopumā četras reizes, taču divreiz tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no tiesībām rīkot Eirovīziju.

pievienota 2.-5.rindkopa

Top komentāri

bet
b
kas ir bukmeikeri? Kādi grāmatu iespiedēji, vai kas?
Krējums Saldais
K
Nesaprotu, kā var ņemt nopietni tusiņu, kurā uzvarētājam jābūt ediņam, biseksuālim, minoritātei vai atklātai bezgaumībai ar remdenu dziesmu, kura aizmirstas nedēļu pēc konkursa? Tas ir pilnīgi truls pasākums, kuram nekāda sakara ar mākslu vai kultūru nav nekāda.
ArchAngel
A
Varam apsveikt Nīderlandi ar vēl vienu geju. Karoče, ja tu neesi gejs - eirovizijā tev nepiedalīties! :D :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko