Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lastādijā ar koncertu tiks atzīmēta Hipiju diena

Šī gada 1. jūnijā no plkst. 18.00 līdz vēlam vakaram Lastādijas pagalms aicina uz sezonas atklāšanas koncertu, kas jau otro gadu norisināsies hipijiskās noskaņās. Pasākumu atklās Dzintars Briedis ar mikrotonālās mūzikas instrumentu Bišu dēli jeb BeeBoard, uzstāsies bardi Dinārs Gulbis un Helēna Kozlova, būs dzirdami "pagrīdes" scēnas jaunās paaudzes mūziķi Vienkāris un Takeši pils. Koncertu noslēgs etno mūzikas apvienība Rudra Beat.

Paralēli tam Turgeņeva ielā 13 būs atvērta arī Brīvbode, bezmaksas mantu apmaiņas punkts, kurā šajā dienā durvis vērs Elvitas R. bez atkritumu (Zero waste) dzejas izstāde. "Apvienojot Brīvbodē esošos priekšmetus un lasīto materiālu, tiek piešķirta jauna nozīme tam, kas jau pastāv - pārstrādāti teksti bez autora un priekšmeti bez saimnieka," izstādes tapšanu komentē autore.

Vēsturiski 1. jūnijs bijis ne tikai Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, bet arī padomju laika hipiju pulcēšanās diena. Pasākuma organizatore un viena no  aktīvajām Free Riga Lastādijas rezidentēm, Līva Zolneroviča, nodarbojas ar hipiju kustības pētniecību, kā arī aktīvi piedalās esošajā kustībā, tādēļ arī 1. jūnijs šeit tiek rīkots kā hipiju svētki. Par godu tam pasākuma laikā būs aplūkojama arī fotogrāfiju izstāde no padomju laika hipiju arhīviem.

Pasākums ir bezmaksas, ieeja pasākumā no Turgeņeva ielas 13, 15 pagalma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko