Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šovasar mūzikas pasākumus plāno apmeklēt 28% Latvijas iedzīvotāju

Pēc Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) sociālā pētījuma Mūzikas patēriņa indekss datiem vairums Latvijas iedzīvotāju plāno doties uz tādiem tradīcijām bagātiem festivāliem kā Positivus, Summer Sound un Bauskas kantri mūzikas festivāls.

Aptaujājot ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem, noskaidrojās, ka šogad 6% respondentu plāno doties uz Positivus, 5% uz Summer Sound, 5% uz Bauskas kantri mūzikas festivālu, 4% uz Laba Daba, 3% uz Laima Rendez Vous Jūrmala, bet vēl 3% uz Rīgas Ritmiem. 9% respondentu plāno apmeklēt citus festivālus vai koncertus – piemēram, Dziesmu un deju svētkus, Bauska TASTE vai Prāta Vētras koncertu.

Lielākā daļa (71%) iedzīvotāju norādījuši, ka šovasar neplāno apmeklēt festivālus/mūzikas pasākumus. 1% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

"Arī šogad gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju plāno apmeklēt kādu mūzikas festivālu. Iemesls tam, ka 71% neplāno apmeklēt mūzikas pasākumus, vadoties pēc pētījumā gūtajiem datiem, varētu būt piedāvātā repertuāra neatbilstība iedzīvotāju muzikālajai gaumei. Proti, 59% respondentu norādījuši, ka izvēloties mūzikas pasākumu vai festivālu, lēmuma pieņemšanā lielu lomu spēlē piedāvātais repertuārs. Tāpat arī savu lomu spēlē iedzīvotāju gatavība maksāt par mūzikas pasākumiem – 39% respondentu mūzikas pasākumu izvēlē  kā izšķirošu norādījuši biļetes cenu. 31 līdz 50 eiro, kas ir standarta koncerta cena, gatavi maksāt tikai ceturtdaļa iedzīvotāju," komentē biedrības LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Par LaIPA Mūzikas patēriņa indeksu

Pētījumu LaIPA Mūzikas patēriņa indekss ik ceturksni veido Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība, sadarbībā ar pētījumu kompāniju Kantar TNS aptaujājot ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18-55 gadiem. Tajā tiek pētīts Latvijas iedzīvotāju mūzikas patēriņš, iedzīvotāju attieksme pret mūzikas izmantošanas tiesiskajiem aspektiem un mūzikas ietekme uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Pētījuma jautājumi ir sadalīti divās daļās – regulārie jautājumi, kas attiecas uz iedzīvotāju mūzikas patēriņu un viedokli par mūzikas radītāju tiesību ievērošanu, un mainīgā jautājumu daļa, kuras mērķis ir noskaidrot sabiedrības attieksmi pret aktuālajiem notikumiem mūzikas nozarē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko