Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Jumpravas mūziķis Grāvers nāk klajā ar dziesmu Goda lieta

Leģendārais latviešu mūziķis, viens no grupas Jumprava dibinātājiem, Aigars Grāvers nācis klajā ar jaunu dziesmu Goda lieta, kurai tapis arī videoklips. Dziesmā izskan mūsu laikam aktuālās pārdomas, un tā ir kā aicinājums Latvijas iedzīvotājiem nestāvēt malā, bet aizdomāties un dalīties ar to savos sociālo tīklu profilos, paužot savas pārdomas un nostāju.

Apvienojoties vairākiem Latvijā zināmiem mūzikas autoriem un producentiem, dziesma Goda lieta tapusi ar domu, ka to varētu izpildīt Aigars Grāvers. Tieši Grāvers ar grupu Jumprava savulaik bija kā ideoloģiskie revolucionāri, kuri vērsās pret pastāvošo sistēmu.

“Es pieņēmu šo vibrāciju, kas man tika piedāvāta. Tiku uzrunāts, un ideja mani iekustināja, es tai pievienojos. Ar savu dalību dziesmā vēlos cilvēkiem vairāk likt apzināties, ko viņi ikdienā dara, ko domā, lai saprot savas rīcības motivāciju. Šajā laikā būt, dzīvot patiesībā ir liels izaicinājums, esam lielas izvēles priekšā. No katra mūsu lēmuma un vārda daudz kas atkarīgs – bērnu, mazbērnu, draugu, radu, mūsu un mūsu mīļo nākotne. Šīs pārmaiņas skars pilnīgi visus. Esam tik maza tauta, nedrīkstam palikt vēl mazāk. Drīz mums vairs nebūs ko zaudēt. Ja ļoti globāli paraugāmies uz šo dziesmu, tad varu teikt, ka tā aicina ļoti rūpīgi domāt, izvērtēt savu rīcību, ko darām, kāpēc darām,” atklāj Grāvers.

Bieži vien mūzika, māksla un radošā inteliģence ir tā dzirkstele, kas mudina sabiedrību uz atmošanos no bezdarbības un “miega”. Dziesmas autori, kuriem pandēmijas laiks nav bijis šķērslis jaunas idejas radīšanai, apvienojot spēkus, domas un enerģiju, aicina tautiešus nebūt kūtriem un redzēt to, kas notiek visapkārt. Autori uzsver, ka kopīgiem spēkiem iespējams daudz ko mainīt, taču tam ir nepieciešams neliels virzītājspēks, lai iedegtos tā saprāta dzirksts, kas vedina mūs uz labu.

“Šobrīd par kopējo situāciju valstī un pasaulē ir tāda dīvaina sajūta, šķiet, ka cilvēki ir iebiedēti un mūzika vairs neeksistē. Man patiesībā ir kauns par mūziķiem – maniem kolēģiem, jo sajūta ir tāda, ka visi ir nobijušies, aizvērušies, bailīgi, pat pārdevušies. Viņu nav. Līdz ar visu šo situāciju, es domāju, ka drosmes faktoru ir iespējams iegūt tieši caur mūziku. Cilvēkiem ir jāpamostas. Mēs kopš atmodas šo trīsdesmit gadu laikā esam aizmiguši. Jāatver acis vaļā un jāpaskatās, kāda ir realitāte,” mudina Grāvers.

Dziesmas autori cer, ka Goda lieta spēs apvienot Latvijas tautas enerģiju un cilvēki, daloties ar skaņdarbu savos sociālajos tīklos, spēs paust savu nostāju par visapkārt valdošo situāciju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko