Novēlu visiem skaistu līgošanu
un garšīgi pavadīt arī Jāņu
dienu, kad ne vienam vien,
citējot Silmaču Kārlēnu, gribēsies kā sālīta vai skāba! Tad nu piedāvāju
divas atspirdzinošas aukstās zupas: gan
sāļo, gan saldo.
Beidzot sācies silts laiks, un visiem gribas baudīt dārza svētkus, īpaši nenopūloties virtuvē, vai ne? Tāpēc galdā šoreiz celsim kaut ko vienkārši pagatavojamu: sāļos salātus ar grilētiem cukīni un halloumi sieru un saldos augļu salātiņus.
Ar ēdienu saistītas ne tikai degustācijas un ražas svētki, bet arī visneparastākie pasākumi. Viens no tādiem ir Glosteras siera ripināšanas (Gloucester Cheese Rolling) sacensības, kas katru gadu pavasarī notiek Lielbritānijā Glosteršīras grāfistē, Kūpera kalna (Cooper’s Hill) nogāzē, pie Glosteras pilsētas.
Tā kā man šonedēļ ir dzimšanas diena, izmantoju situāciju pateikt kaut ko par saviem mīļākajiem salātiem. Bērnībā tie noteikti bija tomāti ar krējumu un sāli, bet, tā kā patlaban nav tomātu sezona, neieteiktu tādus gatavot. Tāpēc dalos ar jauno kāpostu salātiem, kas vienmēr garšojuši, un arī klasiskiem vācu kartupeļu salātiem – tiem ir simt variāciju katrai gaumei!