Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Digital Freedom Festival jaunuzņēmumu konkursos uzvar DigiPulse, CENOS un Let's Enhance

Digital Freedom Festival ietvaros notikušā 500 Startups konkursā, kas tapis sadarbībā ar Microsoft Latvia, galvenie uzvarētāji ir Latvijas uzņēmumi DigiPulse un CENOS, savukārt Nīderlandes akceleratora Rockstart konkursā uzvaras laurus plūca Let’s Enhance no Igaunijas.

500 Startups konkursa uzvarētāji saņēma uzaicinājumu startēt noslēguma sarunu raundā nokļūšanai akcelerācijas programmā Silīcija ielejā un iespēju iegūt zināšanas, finansējumu un atbalsta rīkus vairāk nekā 100 000 ASV dolāru vērtībā. Abi uzņēmumi saņēma arī Microsoft Latvia īpašo balvu - piekļuvi mākoņpakalpojumam Microsoft Azur.

"Mēs esam patiesi gandarīti redzēt progresu kopš pagājušā gada un to, ka uzņēmumi cenšas atrisināt patiešām aktuālas problēmas, kas ir ļoti svarīgi. Mēs esam ieinteresēti Baltijas reģionā, tāpēc atrodamies šeit un ceram te būt arī nākamajā gadā," izteicās 500 Startups partneris Marvins Liao. 

DigiPulse piedāvā pakalpojumu kriptovalūtu vai jebkādu citu digitālo vērtību (tiešsaistes un datu mākoņa failu glabātuvju, e-pastu kontu un sociālo profilu) lietotājiem, kas ļauj šifrēt un automātiski nodot tālāk privātu informāciju un datus, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju. Savukārt CENOS ir B2B startup uzņēmums, kas apvieno atvērtā koda programmatūras rīkus (CAD/CAE) inženierijas simulācijai vienotā, lietotājam draudzīgā platformā. Automatizējot datu nodošanu un kontroli to starpā, iespējams paātrināt pētniecības un attīstības procesu, kā arī samazināt licencēšanas izmaksas.

Savukārt uzņēmums Let’s Enhance attīsta tehnoloģiju attēlu izšķirtspējas palielināšanai un attēla graudainuma novēršanai, aizvietojot iztrūkstošās daļas un ļaujot attēlam izskatīties dabiski. Uzņēmums 2018. gada rudenī iegūs iespēju piedalīties fināla atlases kārtā pirmajā Rockstart Eiropas mākslīgā intelekta akceleratora programmā Nīderlandē. Tāpat konkursā būs iespēja iegūt 20 000 eiro naudas balvu, 80 000 eiro netiešo finansējumu par biroja telpu īri un mentoru atbalstu, kā arī vairāk nekā 50 dažādu citu atbalsta rīku, kuru vērtība ir aptuveni 600 000 eiro.

Pasākuma ietvaros notika arī Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla (LatBAN), Eiropas inovāciju iniciatīvas Climate- Kic un EstLat Accelerate startup uzņēmumu konkursi.

LatBAN konkursā, kurā tika aicinātas pieteikties startup komandas ar jau izstrādātu vai gandrīz izstrādātu produkta prototipu, uzvarēja Latvijas uzņēmums Zeew, kas nodarbojas ar sūtījumu pārvadāšanas servisa nodrošināšanu

Eiropas inovāciju iniciatīvas Climate- Kic startup konkursā uzvarēja Earth Pumps - sākuma stadijas startup uzņēmums, kas ir attīstījis jaunu siltuma sūkņu tehnoloģiju ar līdz astoņām reizēm augstāku efektivitāti par pašreiz izplatītajām sistēmām.

EstLat Accelerate konkursā uzvaru dalīja UpMatched - inovatīvs personālatlases rīks -, kurā atrodama informācija par darba meklētājiem, to izglītību, pieredzi, valodu zināšanām, prasmēm un personības iezīmēm, kā arī uzņēmums Foody – palīgs veselīgas pārtikas izvēlē, lietotne, kas piedāvā ātri un ērti uzzināt produkta sastāvu pirms tā iegādes, skenējot produkta kodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko