Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiropas Komisijas darbiniekiem iesaka izmantot saziņas lietotni Signal

Pēc virknes kiberdrošības incidentu Eiropas Komisija (EK) visiem saviem darbiniekiem ir ieteikusi saziņai izmantot aplikāciju Signal, nevis citas tūlītējās ziņojumapmaiņas lietotnes, vēsta medijs Politico.

Signal lietošana ieteikta saziņai starp darbiniekiem un cilvēkiem ārpus iestādes. Pāreja uz lietotnes izmantošanu parāda, ka EK strādā pie savas drošības politikas uzlabošanas.

Tāpat EK amatpersonām jau tiek prasīts izmantot šifrētus e-pastus, lai sūtītu neklasificētu, bet sensitīvu informāciju, jo uz klasificētiem dokumentiem attiecas stingrāki drošības noteikumi.


Lietotni Signal iecienījuši privātuma aizstāvji, pateicoties ziņu pilnīgai šifrēšanai un atvērtā pirmkoda tehnoloģijai.

"Signal ir līdzīgs WhatsApp un iMessage, bet tas ir balstīts uz šifrēšanas protokolu, kas ir ļoti inovatīvs," sacīja Lēvenas Katoļu universitātes kriptogrāfijas eksperts Bārts Prenels.

Signal 2013. gadā izstrādāja privātuma aizstāvji. Eksperti uzskata, ka Signal drošība ir pārāka par citām lietotnēm. "Mēs nevaram izlasīt jūsu ziņas vai redzēt jūsu zvanus, to nevar arī neviens cits," norādīts lietotnē.

Lai arī WhatsApp tehnoloģija ir balstīta uz Signal protokolu (pazīstams kā Open Whisper Systems), tā nav atvērtā pirmkoda programmatūra. Tikmēr cita populārā ziņojumapmaiņas lietotne Telegram saskaras ar līdzīgām bažām par pārredzamības trūkumu šifrēšanas darbībā.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Kāda jēga zemākā līmeņa darbiniekiem strādāt pie drošības pastiprināšanas, ja augstākajā līmenī kāds muļķis, vai kāds "kurmis" vienalga visu sabojā?
būs jāpamēģina
b
Ar Tor kremlis tā arī netika galā. Matemātika ir stiprāka par tukšu d(^^.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko