Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Masks pārņem kontroli pār Twitter un atlaiž vadītājus

ASV miljardieris Īlons Masks ir pārņēmis kontroli pār sociālo tīklu "Twitter" un atlaidis tā vadītājus, ceturtdienas vakarā ziņoja ASV mediji.

Masks atlaida "Twitter" vadītāju Paragu Agravalu, kā arī uzņēmuma finanšu direktoru Nedu Sīgalu un tā juridiskās politikas, uzticības un drošuma vadītāju Vidžaju Gadi, ziņoja laikraksts "Washington Post" un telekanāls CNBC, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem.

Agravals bija vērsies tiesā, lai liktu Maskam ievērot "Twitter" iegādes darījuma nosacījumus. 

Par "Twitter" kontroles pārņemšanu tika ziņots dažas stundas pirms tiesas noteiktā termiņa, līdz kuram Maskam bija jāpabeidz šī sociālā tīkla iegādes darījums 44 miljardu ASV dolāru vērtībā. 

Masks ceturtdien paziņoja, ka pērkot "Twitter", lai sekmētu veselīgas debates par plašu ideju loku un stātos pretī tendencei, kad sociālie mediji sašķeļas partejiskos "atbalss kambaros".

Darījums tiek veikts, "jo civilizācijas nākotnei ir svarīgi, lai būtu kopīgs digitāls pilsētas laukums, kur var notikt debates par plašu uzskatu spektru veselīgā veidā bez ķeršanās pie vardarbības," tviterī skaidroja Masks.

"Putns ir brīvs," piektdien tviterī ierakstīja Masks. "Twitter" logo ir attēlots putns.

Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons uz to atbildēja ar tvītu: "Eiropā putns lidos pēc mūsu noteikumiem", starp vārdiem "mūsu" un "noteikumiem" ievietojot ES karodziņu. 

Masks "Twitter" iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru parakstīja aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma, un apsūdzēja "Twitter" maldinošu paziņojumu izteikšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā.

Masks oktobra sākumā pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt.

Masks šonedēļ deva mājienu par darījuma drīzu pabeigšanu, nomainot savu "Twitter" profilu uz "Chief Twit" un ievietojot video ar savu ierašanos kompānijas galvenajā birojā Kalifornijā.  

Ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko