Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Superātra zibatmiņa – Kingston DataTraveler HyperX 3.0

Tipiska USB pārvietojamā zibatmiņa Latvijā šodien raksturojama apmēram šādi: 1 līdz 8 (vai 16) GB, ar vāciņu, kas bieži nokrīt vai ir jau pazudis, mazliet nobružāta, kaut arī USB 2.0, tomēr knapi velkas, it īpaši tad, kad jāiekopē kāda lielāka datne, bet autobuss atiet pēc trīs minūtēm. Domāju, ka daudziem tā ir bijis... Taču Next.lv apskata citādāku zibatmiņu – Kingston DataTraveler HyperX 3.0.

Zibatmiņa steidzīgajiem

Dators ar vismaz vienu USB 3.0 portu nu jau vairs nav nekāds retums. Ja tāds ir lasītāja rīcībā, svarīgi noskaidrot, kādu atmiņas iekārtu – ārējo cieto disku, USB zibatmiņu, karšu lasītāju vai arī citu – iespējams iegādāties. Šobrīd jau diezgan plaši pieejamas arī ar USB 3.0 savietojamas iekārtas. Tāda ir arī Next.lv apskatītā 64 GB ietilpīgā HyperX 3.0.

Īss Kingston DataTraveler HyperX 3.0 raksturojums – USB 3.0 zibatmiņas iekārta ar 8 kanālu kontrolleri, lasīšanas ātrumu līdz 225 MB/s un līdz 256 GB ietilpību. 

Tās parametri salīdzinājumā ar vidēju jau apritē esošu USB zibatmiņu ir visai iespaidīgi. Ar šādiem ātrdarbības rādītājiem gigabaitu lielu datni var nolasīt mazāk kā piecās sekundēs. Ierakstīšanas ātrums gan ir pieticīgāks – 135 MB/s, bet tas vienalga ir lielāks, salīdzinot ar apmēram 35 MB/s, ko var nodrošināt USB 2.0 savietojamas iekārtas (USB 2.0 maksimālais darbības ātrums praksē ir līdz 40 MB/s).

Lai pārliecinātos, vai ražotāja solītais tiek arī nodrošināts, izmantojām datoru ar USB 3.0 portu, Windows 7 un programmu HD Tune, kas ļauj testēt datu nesēja lasīšanas ātrumu. Vidējie rezultāti ir šādi:

pieslēdzot HyperX 3.0 USB 2.0 maršrutētājam – 31,3 MB/s; pieslēdzot HyperX 3.0 USB 2.0 portam – 31,2 MB/s; pieslēdzot HyperX 3.0 USB 3.0 portam – 188 MB/s (maksimums 213,9 MB/s).Testu rezultātu grafikus sk. attēlu galerijā.

Tātad USB 2.0 gadījumā veiktspēja tiešām atbilst tam, ko praksē spēj nodrošināt šī standarta ports. Savukārt, izmantojot USB 3.0 portu, ražotāja solītais ātrums netiek sasniegts. Taču faktiskais rādītājs arī ir visai iespaidīgs un noteikti ļaus paspēt uz autobusu, kas aties pēc trīs minūtēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko