Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākusies pieteikšanās laikraksta Diena konkursam Kas notiek?

Šodien, 16. septembrī sākas pieteikšanās dalībai laikraksta Diena rīkotajā mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursā visas Latvijas skolu devīto klašu skolēniem Kas notiek?. Sadarbībā ar Lattelecom tā norise 23. oktobrī tiks translēta jaunajā kanālā 360TV.

No 16. septembra līdz 16. oktobrim 9. klašu audzinātāji portālā Diena.lv aicināti pieteikt savu klasi dalībai konkursā. Pirmā klase no katra reģiona (Latgale, Kurzeme, Rīga, Vidzeme un Zemgale), kuras dalība būs pieteikta pirmā, iegūs pārsteiguma balvu no konkursa organizatoriem. Rezultāti tiks paziņoti 17. septembrī.

Konkursā arī šogad tiks pārbaudītas devītklasnieku zināšanas par konkursa gada (no 2014. gada novembra līdz 2015. gada novembrim) notikumiem Latvijā un pasaulē. Neizmantojot palīglīdzekļus, 23. oktobra rītā jaunieši pārbaudīs savu erudīciju, atbildot uz konkursa tiešraidē uzdotajiem jautājumiem. Pateicoties Lattelecom tehnoloģiju sniegtajām iespējām, konkurss šogad tiks translēts tiešraidē visās Lattelecom televīzijas platformās, kanālā 360TV. Konkursa tiešraidei līdzi sekot varēs ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Kopš pirmās konkursa norises 1999. gadā, tajā ir piedalījušies vairāk nekā 370 000 Latvijas skolu devīto klašu skolēnu. Konkursā tiks noteiktas piecas zinošākās klases un pieci individuālie uzvarētāji – pa vienam no Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes  un Zemgales.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kas atspoguļoti plašsaziņas līdzekļos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.

Laikraksta Diena konkurss Kas notiek? 2015. gadā notiek sadarbībā ar Lattelecom. Par konkursu informē – portāls draugiem.lv un radio internetā SPIN FM.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi