Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Alberta Franciska Pauliņa jubilejas izstāde Retrospekcija

Albertam Franciskam Pauliņam šis ir jubilejas gads – augustā viņš svinēs septiņdesmit gadu dzimšanas dienu. Jubilejai Alberts ir sagatavojis izstādi Retrospekcija, kas 11.augustā tiks atklāta Bauskas muzejā.

Alberts Pauliņš - viens no lielākajiem krāsu meistariem ir ainavists. Viņš strādā arī klusās dabas žanrā, glezno arī portretus un aktus. Mākslinieks glezno īpašā vietā, darbnīcā, ko kādreiz cēla Kārlis Neilis, vēlāk darbnīcā strādāja Ansis Artums. Šajā radošajā vietā tapuši darbi arī šai jubilejas izstādei.

Savas dvēseles stāstu Alberts izstāsta gleznās. Stāsta par gaismu un par tumsu, par debess skaistumu, kas visiem pieejama bez maksas, un arī par tumšām bedrēm, kurās mīt ēnas, bēdas un dzīves grūtības, bet pāri visam viņa dzīvē ir zīme, kas piesprausta pie viņa molberta: Jēzus ir Kungs.

Glezniecība māksliniekam ir tāda kā cīņa starp mieru un nemieru. Spilgtu gaismu un dziļām ēnām, un tas viss kopā rada dzīves pilnības izjūtu. „Es gleznoju to, ko vislabāk pazīstu, to, ar ko es dzīvoju un kas man ir dārgs, savu pasauli caur savām sajūtām,” saka mākslinieks. Dzīvot savam sapnim, īstenot to audeklos un kartonos, gleznot un gleznot - A. F. Pauliņam tas ir dzīvesveids, un to spēj ne katrs mākslinieks.

Reizē ar izstādes atklāšanu skatītājiem tiks piedāvāta Jāņa Valdemāra Helmaņa veidota dokumentāla filma par Albertu Pauliņu Tukuma van Gogs, kurā daudzos tuvplānos būs iespēja līdz sīkām detaļām pētīt gleznu tapšanu un iepazīt arī pašu mākslinieku. Interesanti, ka tukumnieki tā arī iesaukuši savas pilsētas gleznotāju, saskatot būtiskas līdzības abu gleznotāju likteņos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Bauskas muzejs, Kalna 6, Bauska

Kad?

11. augusts, 2018 – 6. septembris, 2018

Ot. -Pk. 10-18 Se., Sv. 10-16

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja