Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Atklās Dāvja Ozola personālizstādi

Savvaļas izstāžu paviljonā Pelēkais kubs tiks atklāta gleznotāja Dāvja Ozola darbu izstāde Zālē, tikmēr līdz 21. septembrim vēl iespējams apskatīt grupas ekspozīciju Skits.

Dāvja Ozola darbu sērija ir tapusi tradicionālās glezniecības tehnikās, izmantota eļļa un akvarelis. "Gleznās izmanotais kolorīts veido romantiskas perspektīvas metaforu. Dzīvojot laikmetā, kur kultūra tiek patērēta ātri, cenšos pārstāvēt opozicianāro kultūras pusi, lēnos procesus, šajā gadījumā glezniecību" saka Ozols; izstādes darbu sižeta fokuss ir augu ainavas no zemes perspektīvas.

Atklāšanas dienā plkst. 15:00 solo formātā uzstāsies saksofonists Kārlis Auziņš, kurš strādā džeza un improvizācijas mūzikas žanros.

Savukārt izstādi Skits, kas skatāma vēl pēdējo nedēļu, veidojusi mākslinieku komanda – Sabīne Vernere, Andris Eglītis, Elīna Silova, Alīse Vorobeja un Aleksejs Beļeckis. "Savvaļa, kuru no pasaules atdala meži un mentālais attālums, ir mūsdienu skits – piepildītā klusuma un tukšuma teritorija, kur sadzīvo daudz skaņu, bet neeksistē trokšņi. Savvaļas pirmā iekštelpu izstāde Skits ir par tukšumu un klusumu sevī – vai vismaz par mēģinājumu klusēt un sadzirdēt. Uz brīdi organizēta telpa, kurā atsvabināties no pasaules un, sastopoties ar mākslas darbu, ne tikai skatīties, bet arī redzēt."

Savvaļa reizē ir vieta, brīvdabas izstāde un notikumu sērija. 2020. gadā to aizsāka mākslinieks Andris Eglītis, bet šobrīd noris trešā Savvaļas sezona, kurā par centru kļuvis glezniecībai veltītais izstāžu paviljons – Pelēkais kubs.

Visa piedāvātā programma pieejama bez ieejas maksas un darba laika, taču Savvaļas eksistenci iespējams atbalstīt ar ziedojumu. Savvaļa atrodas Vidzemē – starp Drustiem un Jaunpiebalgu, tuvumā Gatartai. Tur nokļūt var gan ar auto (meklējot Savvaļas izstādi navigācijas aplikācijās), gan autobusu, braucot līdz pieturai Jaundrusti. Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Savvaļas Pelēkais klubs, Jaundūķi, Drustu pag., Smiltenes nov.

Kad?

24. septembris, 2022 – 31. oktobris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja