Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Mūzikas ieraksta Es domāju uz Tevi atvēršanas koncerts

Koncertā piedalīsies mūziķi no apvienības DAGDA – Ieva Parša (balss), Krišjānis Norvelis (balss), Aldis Liepiņš (klavieres), Pēteris Trasuns (alts) – un draugi Linda Koopa (balss), Māra Vaickovska (balss), Gundars Grasbergs (stāstnieks), kā arī Rīgas kamerkoris Ave Sol diriģentu Andra Veismaņa un Jurģa Cābuļa vadībā.

Par skaņas ainavām koncertā rūpēsies mūzikas ieraksta skaņu režisors Tālis Timrots, dzeju lasīs Inese Zandere, Velta Kaltiņa, Māris Salējs un Roalds Dobrovenskis.

Attālināti koncertā būs klātesoši arī apvienības DAGDA mākslinieki Jānis Porietis (trompete, foto un video), Edgars Saksons (sitaminstrumenti), Aigars Červinskis (ģitāras) un DAGDAS idejas autors, mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis (teksti). Vizuālo ideju diskam veidojusi māksliniece Ieva Jurjāne.

Mūzikas ieraksts, kas tapis teju divus gadus, procesā izveidojies par saistošu Aspazijas un Raiņa laikmeta un dzīvju stāstu, kuru izstāstīt līdzās Ievas Paršas un Pētera Trasuna kompozīcijām palīdz Emīla Dārziņa klasiski sudrabainā kordziesma un rakstnieka Roalda Dobrovenska viedi trāpīgās replikas, kā arī Aleksandra Vaicehovska skaņu partitūra. Arī Ievai Jurjānei ir īpaša loma – diska noformējumā atrodamā vanaga spalva ir arī atsauce uz viņas piedzīvoto Raiņa un Aspzijas pasaulē un
satikšanos ar DAGDU.

DAGDAS disks ir arī daudzu tā dalībnieku jubileju svinētājs - pašai dziedātājai un kompozīciju autorei Ievai Paršai, Krišjānim Norvelim, Edgaram Saksonam un Orestam Silabriedim – 50, Aldim Liepiņam - 60, un Roaldam Dobrovenskim – 85. Svinēšana kopā ar domubiedriem un klausītājiem ir vislielākie svētki!

Cilvēka solobalsij, korim un instrumentiem rakstītās Ievas Paršas kompozīcijas ir mūsdienīgas, izteiktas viegli uztveramā mūzikas valodā, noslēpumainas, liriskas un kāpināti ekspresīvas. Tajās ir gan klasiskās kordziesmas skanējums, gan rokmūzikai raksturīgi ritmi un intonācijas, pat reps. Bet visam pamatā – klasiska solodziesma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Mākslas telpa, Kungu 3

Kad?

17. decembris, 2021

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja