Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pieteikšanās uz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgu

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs no 4. februāra aicina pieteikties dalībai 49. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgū.

Kopš 1971. gada muzejs katru gadu rīko amatnieku darinājumu Gadatirgu, kas tradicionāli notiek jūnija pirmajā nedēļas nogalē. Četrdesmit deviņu gadu pastāvēšanas laikā Gadatirgus ir kļuvis par valsts nozīmes notikumu – par Rīgas un Latvijas amatniecības simbolu, par svētkiem dalībniekiem un ikvienam apmeklētājam. Gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un arodu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem un ārzemēm. Vienlaikus Gadatirgus ir amatniecības gada sasniegumu skate un iespēja meistariem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus. Paši amatnieki Gadatirgu sauc par saviem Dziesmu svētkiem.

Arī šogad Brīvdabas muzejs aicinās amatniekus, pārtikas izstrādājumu tirgotājus, kā arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus pieteikties dalībai Gadatirgū. No 4. februāra aicinām pieteikties meistariem, kuri darina lietišķās mākslas izstrādājumus, izmantojot un iespaidojoties no latviešu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma. Dalībnieku izvēlē priekšroka tiks dota tradicionālo amatu pratējiem: audējiem, rokdarbniekiem, kalējiem, rotkaļiem, ādas un koka izstrādājumu darinātājiem, pinējiem un podniekiem. Lai piedalītos Gadatirgū, darbiem ir jābūt kvalitatīviem un darinātiem no tradicionāliem materiāliem. Veicot
dalībnieku atlasi, tiks ņemts vērā arī tas, lai meistari būtu no visiem Latvijas novadiem. Arī šogad, veicot jauno dalībnieku atlasi, Gadatirgum piedāvātos izstrādājumus vērtēs muzejā izveidota ekspertu komisija.

Pieteikšanās kārtība un nosacījumi no 2019. gada 4. februāra būs pieejami muzeja mājas lapā www.brivdabasmuzejs.lv.
2018. gadā Gadatirgū piedalījās 533 tirgotāji ar amatniecības darinājumiem, 21 grāmatu tirgotāji, 160 pārtikas izstrādājumu tirgotāji,16 ēdinātāji un tā apmeklējums bija vairāk kā 36 300.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Brīvdabas iela 21

Kad?

4. februāris, 2019

Pieteikšanās no 4. februāra. Gadatirgus norise 1., 2. jūnijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja