Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Spēle Autobrauciens apkārt Latvijai!

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ciklā Muzejs ģimenei piedāvā jaunu nodarbību Apceļo Latviju!. Tā tiks izdzīvota kā spēle Autobrauciens apkārt Latvijai, kas mūsu valstī bija populāra 20. gadsimta 30. gados – laikā, kad tūrisma braucieni un pārgājieni pa skaistākajām Latvijas vietām tika popularizēti valstiskā līmenī.

Braukt apkārt pa Latviju 1932. gadā aicināja arī Latvijas tūrisma organizators un ceļvežu autors Kārlis Vanags: “Neceļojat uz ārzemēm, pirms nepazīstat skaistāko zemi pasaulē – Latviju!” Ir vērts šajā aicinājumā ieklausīties arī šodien. Spēlē ceļojums sākas galvaspilsētā Rīgā, vispirms piestāj Limbažos, tad cauri vairākām Vidzemes pilsētām ceļotāji nonāk Latgalē, kur iepazīst Rēzekni, Ludzu, Krāslavu un Daugavpili. Pa ceļam uz Zemgali maršruts ved pie Staburaga klints, Daugavas pretējā krastā iegriežas Bauskā, Mežotnē, Tērvetē, bet tālāk ceļš ved uz Kurzemi – Rucavu, Kuldīgu, Kandavu. Tos, kas spēlē nonāk līdz galam, sagaida pikniks pie Ventas. Aizraujošajā braucienā ceļotāji iepazīst 22 apdzīvotas vietas, tās jāatrod arī lielajā Latvijas kartē.

Spēlējoties apceļot Latviju aicināti gan mazi, gan lieli interesenti līdz pat aprīlim – nodarbība Autobrauciens apkārt Latvijai notiks arī 9. februārī, 9. martā un 13. aprīlī.

Iepriekšēja pieteikšanās nodarbībai nav nepieciešama.
Vecāki nodarbības laikā laipni aicināti fotografēt un filmēt!
Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirms-skolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību cikla Muzejs ģimenei pasākumā – 4 eiro (neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Brīvības bulvāris 32

Kad?

12. janvāris, 2019

12.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja