Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Etnomūzikas apvienība Muosys publicē debijas albumu Ceļā

Etnomūzikas apvienība Muosys, kurā muzicē trīs māsas un reizē profesionālas mūziķes, publicējusi savu debijas albumu Ceļā.

Jaunajā albumā iekļautas trīspadsmit kompozīcijas – latgaliešu tautasdziesmu aranžijas un grupas oriģinālmūzika – to skanējumā saplūst grupas latviešu un skandināvu tradicionālās (un akadēmiskās) mūzikas pieredze.

Grupā-etnomūzikas apvienībā Muosys muzicē trīs profesionālās mūziķes, kuras reizē ir arī māsas, – Laima Maslova, Liene Brence un Marta Igaune. Apvienība radusies un darbību sākusi 2016. gadā līdz ar uzstāšanos Igauņu ģimenes albuma prezentācijas koncertā Vysi zīdi pļaveņā Latgales vēstniecībā Gors. Koncerts deva impulsu mūziķu tālākajai darbībai – biežāk tikties un muzicēt tieši trijatā.

Šī gada augusta beigās grupa publicēja pirmo albuma vēstnesi – videoklipu dziesmai Vysys dīnenis zynuoju (latviešu lit. valodā – Visas dieniņas zināju), bet nu, gada noslēgumā, sadarbojoties ar biedrību Latgolys producentu grupa, tiek publicēts gan digitāls, gan CD formāta albums Ceļā. Albuma digitālo versiju var noklausīties grupas Muosys profilā Spotify. Savukārt 18. februārī Muosys aicina uz albuma prezentācijas koncertu Rēzeknes novada Lūznavas muižā.

Ceļā skaņdarbus pamatā veidojusi etnomuzikoloģe un grupas Muosys vijolniece Liene Brence, kura dziesmu muzikālo redzējumu guvusi dabas skatos, savas dzimtas stiprajās saknēs, bērnības stāstos, kā arī baroka un skandināvu tradicionālās mūzikas intonācijās. Albuma ieraksts veikts Rēzeknē, Eināra Lipska skaņu studijā, tā grafisko dizainu veidojis Artūrs Skrebeļs, bet fotogrāfijas – Lelde Deksne.

Par jauno albumu tā skaņdarbu autore Liene Brence saka: "Albums Ceļā ir simbolisks stāsts par to, kā mēs kā māsas ejam viena pie otras, kā esam atgriezušās Latgalē, kāds kurai no mums ir bijis dzīves ceļš, arī tas ceļš, ko mēs tagad darām ikdienā, kā katra esam atradušas savu dzīvesbiedru, kāds ir mūsu mīlestības ceļš."

Albuma Ceļā ierakstu un izdošanu atbalstījusi Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru īsteno Latgales reģiona attīstības aģentūra, bet finansiāli atbalsta AS Latvijas valsts meži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja