Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Grupas Alejas un Nesen ierindotas Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācijas topā

Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācija IMPALA ir izziņojusi jaunāko topu 100 mākslinieki, ko apskatīt, tajā iekļaujot arī divas apvienības no Latvijas – Alejas un Nesen, informēja Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports pārstāvji.

IMPALA piedāvā jaunu programmu, lai sadarbībā ar YouTube veicinātu dažādību Eiropas neatkarīgās mūzikas sektorā. 

Tops 100 mākslinieki, ko apskatīt izceļ dažādus neatkarīgos māksliniekus visā Eiropā. Katru pavasari paziņos par arvien jauniem māksliniekiem, kuri tiks atspoguļoti sarakstā. Organizācijas biedri var piedāvāt aizvien jaunus māksliniekus, pamatojoties uz dažādiem faktoriem, piemēram, daudzveidību un inovācijām, kā arī komerciāliem panākumiem. Šī jaunā programma aizstāj IMPALA ikgadējo Eiropas neatkarīgo albumu gada balvu, kas tika pasniegta 10 gadu garumā.

Pirmajā IMPALA 100 mākslinieki, ko apskatīt sarakstā ir iekļauti mākslinieki no 30 dažādām valstīm, un tajā ir ierindoti vairāk nekā 30 mūzikas žanri, sākot no blūza līdz hiphopam, no džeza līdz deju mūzikai, no hiperpopa līdz alternatīvajam rokam. Tie ir 100 lieliski neatkarīgie Eiropas mākslinieki, kuriem šogad pievērst uzmanību. 

Šajā sarakstā iekļautas arī divas apvienības no Latvijas. Grupa Alejas ir trīs draugu apvienība. 2019. gadā grupa laida klajā savu debijas albumu, bet 2021. gadā dienasgaismu pieredzēja otrais albums, kas savā skanējumā piedāvā plašu žanru sajaukumu, ko pati grupa raksturo kā "liriski elektronisko mūziku".

Nesen ir grupa no Rīgas, kurā apvienojušies Aleksis Luriņš, Alise Joste, Jānis Burmeisters un Kārlis Josts. Grupas skanējumu raksturo pretstati un plaša dinamika – liriskas un melodiskas kompozīcijas, kas ietērptas skaļā un smagnējā veidolā. 2021. gadā grupa izdeva savu debijas albumu. 

IMPALA 2000. gadā izveidoja ievērojami neatkarīgi mūzikas uzņēmumi un nacionālās tirdzniecības asociācijas kā bezpeļņas organizāciju, kas strādā ar maziem un vidējiem uzņēmumiem mūzikas industrijā, lai palīdzētu pārstāvēt Eiropas neatkarīgo ierakstu kompānijas un veicinātu neatkarīgās mūzikas attīstību. IMPALA biedrs ir arī ierakstu kompānija no Latvijas -  I Love You Records.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja