Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pianisti Osokini Mazajā Mežotnes pilī atskaņos latviešu klaviermūzikas šedevrus

22. jūnijā ar pianistu Osokinu dinastijas – tēva Sergeja un dēlu Andreja un Georgija – koncertu Latviešu komponistu klaviermūzika Saulgriežu noskaņās. Trīs Osokini tiks atklāta Mazās Mežotnes pils šīs vasaras koncertsezona. Koncerts ir veltījums Latvijas simtgadei, skanēs latviešu klaviermūzikas zināmie un vēl neatklātie šedevri, vēsta pasākuma rīkotāji,

Koncerta īpašajā programmā, kas Lielupes krastā izskanēs tieši vasaras Saulgriežos, iekļauti Jāņa Zālīša, Artūra Grīnupa, Pētera Vaska, Jāņa Ivanova, Volfganga Dārziņa un Jāzepa Vītola skaņdarbi.

"Vēl joprojām atceros to burvīgo miera atmosfēru, kad pirms diviem gadiem muzicēju Mazajā Mežotnes pilī: dialogs ar dabu, patiesi cilvēki un ļoti mājīgā gaisotne ir neaizmirstami. Tāpēc būs brīnišķīgi šeit atgriezties 22. jūnijā, un šoreiz kopā ar tēvu un brāli turpat muzicēt ģimenes lokā,” uzsver pianists Georgijs Osokins, kurš Mazajā Mežotnes pilī solokoncertā uzstājās pirms diviem gadiem.

Pianisti Sergejs Osokins (1960), Andrejs Osokins (1984) un Georgijs Osokins (1995) pārstāv vienu no Latvijas spilgtākajām mūziķu dzimtām. Viņi visi trīs ir Latvijas valsts augstākā apbalvojuma mūzikā – Lielās Mūzikas balvas – laureāti (Sergejs – 2004., Andrejs – 2008., Georgijs  – 2015. gadā). "Pianisms ir mūsu ģimenes psihiskā slimība. Vienkārši patīk. Patīk klavieru skaņa un klaviermūzika. Arī mana sieva ir pianiste," kādā intervijā savulaik teicis Sergejs Osokins.

Informācija par koncertiem pieejama arī Mazās Mežotnes pils mājaslapā www.mazamezotnespils.lv un sociālajā tīklā Facebook.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja