Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

U2 koncerttūre- komerciāli veiksmīgākā industrijas vēsturē

Grupa U2 uzstādījusi jaunu rekordu - īru mūziķu turneja U2 360° Tour kļuvusi par komerciāli veiksmīgāko projektu globālās koncertindustrijas vēsturē. Turneja sākās 2009. gada jūnijā Barselonā un noslēdzās pagājušajā nedēļā Kanādā: grupa sniegusi 110 koncertus, kurus apmeklēja 7 268 430 klausītāju. Kopējie ieņēmumi - 736 137 344 ASV dolāri.

Visi šovi notika stadionos, turklāt sasniegt apmeklētības rekordu U2 palīdzēja īpaša skatuves konfigurācija - atvērtas konstrukcijas skatuve atradās laukuma vidū, un skatītāji to ieskāva no visām pusēm līdzīgi kā futbola mačā. Tas nozīmē, ka U2 šovos visas tribīnes bija pilnas (parasti koncertos, kas tiek rīkoti stadionos, daļa vietu netiek izlaista pārdošanā; tās ir vietas, kuras aizsedz liela skatuve). Pateicoties šim scenogrāfiskajam risinājumam, uz U2 šoviem visā pasaulē tika pārdots par 25% vairāk biļešu nekā parasti uz koncertiem stadionos.

Turneja U2 360° Tour bija ārkārtīgi dārgs projekts - izmaksas katru dienu neatkarīgi no tā, vai tajā dienā notiek koncerts vai ne, bija 750 000 ASV dolāru. Taču fanu atsaucība bija fenomenāla - visas biļetes bija pārdotas, un U2 izdevās pārspēt iepriekšējos rekordistus grupu The Rolling Stones. Turneja bija veltīta 2009. gada izdotajam albumam No Line on the Horizon, kura pārdošanas rezultātus U2 mūziķi gan atzina par neapmierinošiem. Koncertā skanēja gan vecas, gan jaunas dziesmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja