Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aizdomās par četru miljonu eiro ES fondu naudas izkrāpšanu aiztur piecas personas

Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Šodien VP veic vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no Eiropas Savienības Reģionālā attīstītības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, aģentūru LETA informēja VP.

Kriminālprocesā šobrīd tiek veiktas procesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas.

Patlaban Valsts policija aizturējusi piecas personas aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu vairāk nekā 4 000 000 eiro apmērā.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tāpēc šobrīd, izmeklēšanas interesēs, plašāki komentāri netiek sniegti.

VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Portāls grani.lv raksta, ka starp aizturētajiem ir Daugavpils uzņēmējs Vladislavs Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana.

Firmas.lv informācija liecina, ka viņam pieder vairāki uzņēmumi. Viņš ir viens no īpašniekiem ir AS Ditton pievadķēžu rūpnīca. Viņam pieder arī uzņēmums Ditton nams.

Ar Ditton pievadķēžu rūpnīcu aģentūrai LETA patlaban nav izdevies sazināties.

2011. gada oktobrī Daugavpilī tika atklāta SIA Ditton Chain jaunā rūpnīca. Ar Eiropas Savienības (ES) un bankas Citadele piešķirto finansējumu Latgales uzņēmumā Ditton Chain kopš 2010. gada aprīļa tika veikta ražošanas telpu rekonstrukcija, uzstādītas jaunās ražošanas iekārtas un sākta augstas kvalitātes auto pievadķēžu ražošana eksportam.

Projekta kopējās izmaksas bija vairāk nekā 7,2 miljoni latu (10,245 miljoni eiro), no kuriem trīs miljoni latu (4,27 miljoni eiro) bija ES Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums un vairāk nekā trīs miljoni latu (4,27 miljoni eiro) - bankas Citadele piešķirtais finansējums. Atlikušo projekta realizācijai nepieciešamo finansējumu uzņēmums nodrošināja no saviem līdzekļiem.

Ditton Chain īpašniek līdz 2018. gada maijam bija SIA Ditton Holding (85%) un Ditton pievadķēžu rūpnīca (15%). Kopš 2018. gada maija Ditton ChainI nosaukums ir SIA Tool Industry un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA Meteor Holding. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs kopš 2018. gada marta ir Jurijs Batura.

Top komentāri

Margarita
M
50% vainas no kontroles institūciju puses, uzrakstīju projektu par dažiem tūkstošiem un mani kontrolē LAD nepārtraukti ..., kā var miljoni tikt izkrāpti, tad jau iznāk , ka baro arī kontrolējošās institūcijas
Manuprāt
M
Drīksnem nepaveicās. Viņš nebija ar lielām pazīšanām pie Siles un nevarēja dabūt OIKā krāpšanas un tautas apzagšanas licenzi. Ja, būtu dabūjis, tad zagtu no tautas nevis miljonus, bet miljardus, Siles piesegā, vēl šobrīd.
Scorseze
S
Modernizējuši rūpnīcu, pirkuši jaunas iekārtas, remontējuši telpas, tiešām īsti krāpnieki un zagļi, tādus Latvijā tiešām jāsēdina cietumā, kā viņi uzdrīkstējās!:):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas