Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizdomās par kādreizējā "haritonovieša" Vaļagina slepkavību policija aizturējusi organizētas grupas dalībnieku

Aizdomās par martā Pļavniekos izdarīto kādreiz ietekmīgās "Haritonova brigādes" pārstāvja Genādija Vaļagina slepkavības izdarīšanu Valsts policija (VP) pirmdien aizturējusi kādu organizētās grupas dalībnieku - Lietuvas pilsoni, aģentūru LETA informēja VP.

Trešdien Rīgas pilsētas tiesa aizturētajai personai kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Šobrīd kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 118.panta piektā punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšana. VP izmeklēšanas interesēs šobrīd atturas komentēt plašāku izmeklēšanas gaitu, tostarp sniedzot informāciju par personām, to lomu sadalījumu.

Jau vēstīts, ka marta sākumā Pļavniekos notikusī Vaļagina slepkavība esot saistīta ar pazudušu kokaīna kravu.

Kādreiz ietekmīgās "Haritonova brigādes" pārstāvis bijis viens no Latvijas organizētās noziedzības līderiem.

Pēdējos gados Vaļagins bijis iedzīvojies konfliktsituācijā. Viņam bija jānodrošina kokaīna tranzīts caur Latviju. Krava pazudusi, bet Vaļagins nav vēlējies atdot naudu.

Kā ziņots, 11.martā Pļavniekos pie kādas sabiedriskās ēdināšanas vietas tika nošauts vīrietis, kurš tobrīd atradās automašīnā. Pēc upura nošaušanas iespējamās vainīgās personas pameta notikuma vietu, taču policija, iedarbinot plānu "Slazdi", aizturēja vairākas personas.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka no todien aizturētajām personām ar slepkavību ir saistīts viens vīrietis. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pārējās personas, kuru saistība ar notikušo neapstiprinājās, tika atbrīvotas, aģentūru LETA informēja VP.

Turpinot mērķtiecīgas izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja arī pārējās iespējamās vainīgās personas, kas ir organizēta noziedzības grupējuma dalībnieki.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Haritonova grupējuma lietā notiesāto Vaļaginu nepilnu gadu pirms soda termiņa beigām, 2000.gadā, atbrīvoja no apcietinājuma.

1998.gadā Augstākā tiesa Vaļaginu atzina par vainīgu, piespriežot 6,5 gadus apcietinājuma ar mantas konfiskāciju, apcietinājuma laikā ieskaitot jau izciesto apgabaltiesas piespriesto soda laiku - trīs gadus.

Vaļagins tika atzīts par vainīgu un notiesāts pēc Kriminālkodeksa par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā un par personas sagrābšanu vai aizturēšanu kā ķīlnieku, ja tas saistīts ar draudiem noslepkavot, nodarīt miesas bojājumus vai tālāk aizturēt šo personu nolūkā piespiest personu izdarīt kādu darbību vai atturēties no tās, kas ir noteikums ķīlnieka atbrīvošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas