Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aizsaules ielā nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

"Valsts policija apstiprina, ka šorīt ap pulksten 8.40 Rīgā, Aizsaules ielā 1, notikusi slepkavība," portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Kā informē policisti, trešdienas rītā, izmantojot šaujamieroci, nogalināts kāds vīrietis, kurš pārvietojās ar baltas krāsas apvidus automašīnu. "Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu," papildina Pildava. 

Kā ziņo Latvijas televīzija, atsaucoties uz avotiem, nogalinātais ir maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus.

Policija šobrīd nekomentē ziņas par nogalinātā identitāti.

Šobrīd policija strādā notikuma vietā, un patlaban Aizsaules ielā ir bloķēta satiksme ceļa posmā no Gaujas ielas līdz Brāļu kapiem. "Aicinām netuvoties notikuma vietai, lai policija var netraucēti veikt darbu," ziņo Pildava.

LETA vēsta, ka notikuma vietā ieradušās vismaz piecas policijas automašīnas. Norobežota plaša teritorija. Baltais Range Rover ir braucis virzienā uz Brāļu kapiem, nobraucis no ceļa labajā pusē, nolauzis ceļa zīmi un ietriecies kapu nožogojumā, to sabojājot. Automašīnai ir nolauzts aizmugurējais ritenis.

Kā vēsta aģentūras LETA arhīvs, Mārtiņš Bunkus bijis arī Trasta komercbankas (TKB) maksātnespējas administratora Armanda Rasas palīgs. 

Bunkus par maksātnespējas administratoru strādājis kopš 2007.gada. Viņa vārds skaļi izskanēja medijos saistībā ar uzņēmuma Rego Trade maksātnespējas procesu, kurā Bunkus bija administrators un vērsās tiesā, lūdzot atzīt uzņēmuma īpašnieka izsniegtos aizdevumus par neatbilstošiem likuma normām.

Bunkus valsts amatpersonas ieņēmumu deklarācijā par 2016.gadu liecina, ka viņam pieder 2013.gada Range Rover automašīna. Tāpat viņam reģistrēti uzkrājumi 88 269 eiro apmērā Luminor bankā. 2016.gadā Bunkus arī saņēma dāvinājumus gan no sava brāļa 27 000 eiro apmērā, gan no tēva 71 998 eiro apmērā. Tāpat administrators 2016.gadā bija reģistrējis aizdevumus 1 297 286 eiro apmērā un 58 550 eiro apmērā, savukārt parādsaistības kopumā 527 374 eiro apmērā. Publiski pieejama informācija liecina, ka Bunkus dzīvojis Mežaparkā.

Kā liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datubāze, Bunkus savulaik ziedojis partijai Jaunais laiks un apvienībai Vienotība. 2010.gadā viņš Jaunajam laikam ziedojis 1000 latus (1420 eiro), bet 2011.gadā 500 latus (710 eiro). 2011.gadā viņš ziedojis arī 3000 latus (4260 eiro) apvienībai Vienotība.

Policija aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo, zvanot pa tālruni 67014002. Jebkura Jūsu sniegtā informācija var būt ļoti noderīga izmeklēšanā. Šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, un notiek izmeklēšana.   

(ziņa papildināta ar fotogrāfijām no notikuma vietas)

Top komentāri

Tas
T
laikam liecina pa to, ka Latvija ir atgriezusies 90tajos gados - kad tiesas un citas valsts iestādes (tajā skaitā VID, kas piedalījās Bunkus shēmās) nespēj nodrošināt taisnīgumu un godīgumu. Tāds, lūk, mūsu valstī ir tiesiskuma līmenis. Laba dāvana Latvijai 100gadē. Te VV Freibergai taisnība - tiesu sistēmā vēl daudz kas kārtojams un, jo ātrāk, jo labāk visiem.
vista
v
Aŗ šādiem paņēmieniem ātrāk tiesiski sakārtos visas maksātnespējas lietas. Tas ir vienīgais veids, kā ātri un taisnīgi var atrisināt visas likumīgās laupīšanas un krāpšanas shēmas.
>:-)
&
Varētu padomāt , ka kādiem , šī subjekta būtu žēl .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas