Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Aizturēts 20 gadus vecs pedofils

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas (VP) darbinieki aizdomās par pedofiliju aizturēja kādu 20 gadus vecu vīrieti, portālu Diena.lv informēja VP pārstāvis Toms Sadovskis.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turamais meklējis jaunus puišus pie Rīgas skolām un sporta laukumiem. Lai ieinteresētu nepazīstamos zēnus, jaunais vīrietis sākumā tiem piedāvāja petardes un cita veida pirotehniku, taču vēlāk, kad bija ieguvis uzticību, aicināja iesaistīties paša izdomātā spēlē, kurā viņš uzņēmās līdera lomu, taču zēniem bija jābūt viņa pakļautībā.

Aizdomās turamais zēniem deva dažādus ikdienišķus uzdevumus, kuri tiem bija jāizpilda, taču nepaklausības gadījumos pieprasīja no zēniem paskaidrojumus un piemēroja soda mērus. Vairākus šādus paskaidrojumus sankcionētas kratīšanas laikā policisti atrada jaunieša dzīvesvietā.

Policisti pieļauj, ka aizdomās turētais jaunietis līdera lomu izmantoja, lai varētu veikt netiklas darbības ar jauniešiem.

Aizdomās turētais policijas redzeslokā nonāca jau 2008. gadā, kad viņš vēl nebija sasniedzis pilngadību. Toreiz par netiklu darbību veikšanu pret mazgadīgo tiesa viņam piemēroja nosacītu sodu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Vēl jaunietim gaidāma tiesa par draudiem izdarīt slepkavību vai smagus miesas bojājumus. Savukārt, pavisam nesen pret viņu uzsākts kriminālprocess par zādzību personu grupā, noziedzīgajā nodarījumā iesaistot nepilngadīgu personu.

Tiesa pagājušās nedēļas beigās jaunietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 162. panta 1. daļas. Par šādu noziegumu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu.

Ņemot vērā aizdomās turamā personību, policija pieļauj, ka minētais vīrietis varētu būt paveicis vēl virkni citu noziegumu, tai skaitā – noziegumus pret nepilngadīgām un mazgadīgām personām. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlos redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67086478, 112, vai zvanīt anonīmi – 67086677.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas