Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Aizvadītajā diennaktī Aiviekstē noslīkuši divi makšķernieki

Ceturtdien Madonas novada Praulienas pagastā Aiviekstes upē noslīka divi makšķernieki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

VUGD saņēma izsaukumu ceturtdien plkst. 9.52 no Valsts policijas divu noslīkušo izcelšanai no Aiviekstes upes. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās pie upes, ūdenī pie krasta bija redzami divi noslīkuši vīrieši. Tie bija makšķernieki, jo krastā bija redzamas ugunskura pēdas un makšķerēšanas piederumi. Glābēji speciālos tērpos iekāpa ūdenī un ar virves palīdzību noslīkušos izcēla krastā.

Tā kā šajā vietā upes krasts ir ļoti stāvs, tiek pieļauts, ka viens no makšķerniekiem iekrita ūdenī, savukārt otrs devās viņu glābt, bet izkļūt krastā viņiem neizdevās.

Savukārt Rīgā divstāvu mājā izcēlies ugunsgrēks. Ceturtdien plkst. 17.53 VUGD saņēma informāciju, ka Kojusalas ielā mājā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns piecu kvadrātmetru platībā. Tā kā visā mājā bija liels sadūmojums, no ēkas otrā stāva tika evakuēti pieci cilvēki, to skaitā viens bērns. 

Neilgi pēc tam, plkst. 19.28, VUGD saņēma informāciju, ka Limbažu novada Viļķenes pagastā deg saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg daļa no vienstāvu saimniecības ēkas. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās izglābt 17 mājputnus un vienu cūku, kā arī pasargāt no liesmām to saimniecības ēkas daļu, kurā atradās siens un blakus esošo šķūnīti.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā un dzēšanas darbi bija jāorganizē ar ūdens pievešanu. Kopumā ugunsgrēkā dega jumta konstrukcijas un starpstāvu pārsegums 100m2 platībā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.decembra plkst. 6.30 līdz 2.decembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 38 izsaukumus. Kopumā dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai gājuši bojā cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas