Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aptur bruņotu "netīrās" naudas legalizētāju grupējumu

Augustā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija (NMPP) sadarbībā ar VID Iekšējās drošības pārvaldes amatpersonām apturēja PVN izkrāpšanas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējuma darbību, portālu Diena.lv informēja dienestā.

Noziedzīgais grupējums darbojās laika posmā no 2017. gada janvāra līdz 2019. gada augustam. Iesaistītie izvairījās no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus, tādējādi nodarot valsts budžetam zaudējumus 645 784 tūkstošu eiro apmērā.

Izmeklētāji noskaidroja, ka savstarpēji saistītas personas bija izveidojušas uzņēmumu darījumu ķēdes. Nelikumīgās darbības tika īstenotas būvniecības jomā, PVN deklarācijās iekļaujot fiktīvus darījumus par preču saņemšanu no Polijā reģistrētiem čaulas uzņēmumiem (shell companies) ar mērķi iegūt nedeklarētus skaidras naudas līdzekļus aplokšņu algu izmaksai. Uzņēmums savā darbībā bija iesaistījis nelegāli nodarbinātus Ukrainas pilsoņus.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID NMPP darbinieki sadarbībā ar VID Iekšējās drošības pārvaldi veica procesuālās darbības Rīgā un Gulbenē, tai skaitā astoņas kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, birojos, automobiļos un grāmatvedības pakalpojumu sniedzēju birojā.

Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi – skaidra nauda, zīmogi, internetbankas kodu kalkulatori un kodu kartes, datori, mobilie telefoni un grāmatvedības dokumenti, kā arī liels daudzums nereģistrētas munīcijas, ieroči un aptuveni četri kilogrami sprāgstvielu.

Nelegāli nodarbinātajiem Ukrainas pilsoņiem izņemta izmaksātā aplokšņu alga 9000 eiro apmērā. Procesuālās darbības tika veiktas arī kādas VID darbinieces dzīvesvietā un darbavietā, kuras vīrs ir viens no organizētās noziedzības grupējuma dalībniekiem. 

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID NMPP ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218. panta otrajā daļā, 195. panta otrajā daļā un 275. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Aizturētas divas personas, viena no kurām ir bijusi tiesāta pēc Krimināllikuma 270. panta pirmās daļas (pretošanās varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai) un 231. panta otrajās daļas (par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu). 

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

 

Top komentāri

.
.
Citāts- "Procesuālās darbības tika veiktas arī kādas VID darbinieces dzīvesvietā un darbavietā, kuras vīrs ir viens no organizētās noziedzības grupējuma dalībniekiem. ". Atkal odžu midzenis VID izceļas. Mafija.
.
.
Interesanti kas tas par stroķi bildē? Šitādu pukalku es vēl neesmu redzējis, lai gan esmu redzējis daudz. A?
Lasita
L
Prieks par šādām ziņām. tas nozīmē, ka tiesībsargājošās iestādes tomēr ko dara
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas