Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Astoņi robežsargi aizturēti par dalību starptautiskā kontrabandistu grupējumā (papildināts 17:59)

Pārtraucot vairāku transnacionālo noziedzīgo grupējumu darbību, aizturēti astoņi Latvijas robežsargi un viens muitnieks - divi robežsargi ir apcietināti, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.Valsts robežsardze 2015. un 2016.gadā pārtrauca vairāku transnacionālo noziedzīgo grupējumu darbību, kas veic zagto luksus klases automašīnu un automašīnu ar mainītiem numuriem nogādāšanu no Eiropas Savienības valstīm uz Krieviju.

Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars telefonsarunā telekanālam LNT atklāja, ka runa ir par Grebņevas robežkontroles punktu, kur vairāku mēnešu gaitā konstatētas astoņas epizodes. No tām piecās konstatēta apzināti pavirša procedūru veikšana, tādējādi ļaujot robežu šķērsot zagtām automašīnām ar mainītām reģistrācijas numura zīmēm.Papildus minēto grupējumu dalībnieki veica tabakas izstrādājumu kontrabandu no Krievijas, slēpjot to automašīnu apdarē un speciāli izveidotajās slēptuvēs. Minētie tabakas izstrādājumi tika nogādāti uz Lietuvu un Poliju. Lai nodrošinātu valsts robežas netraucētu šķērsošanu, atsevišķi noziedzīgo grupējumu dalībnieki nodibināja kontaktus ar vairākiem robežsargiem, lai tie, par samaksu, nodrošinātu iepriekš sarunāto automašīnu paviršu robežpārbaudi, sekmējot noziedzīgās darbības.2015.gadā Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas, veicot operatīvās darbības pasākumu kompleksu, pārtrauca vairāku zagto luksus klases automašīnu un automašīnu ar mainītiem numuriem pārvietošanu pāri valsts robežai. Tāpat tika pārbaudītas vairākas automašīnas, kuru apdarē un speciāli izveidotajās slēptuvēs tika konstatēti kontrabandas tabakas izstrādājumi.Tāpat tika noskaidroti atsevišķi noziedzīgo grupējumu dalībnieki un robežsargi, kas bija iesaistījušies pretlikumīgajās darbībās.Par minēto Valsts robežsardzē 2015.gadā un 2016.gada janvārī tika uzsākti desmit kriminālprocesi par transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes nelikumīgu izgatavošanu, realizēšanu, izsniegšanu, viltošanu, iznīcināšanu un nolaupīšanu, kā arī kukuļņemšanu, kukuļdošanu un kontrabandu.Šogad janvārī un februārī aizturētas divas privātpersonas, astoņi robežsargi un viena muitas amatpersona. Viena privātpersona un divi robežsargi apcietināti, pārējām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Četri robežsargi pēc aizturēšanas no Valsts robežsardzes atvaļinājās pēc pašu vēlēšanās.(pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas