Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Brasas cietuma uzraugs ieslodzītajiem mēģinājis piegādāt lielu daudzumu narkotiku un telefonus

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) un Brasas cietuma Drošības daļas darbinieki sestdien aizturēja Brasas cietuma Uzraudzības daļas uzraugu, kurš nelegāli mēģināja ienest cietumā vairāk nekā 20 mobilos tālruņus, SIM kartes, lādētājus, pusotru litru alkohola un lielu daudzumu narkotisko vielu, kas bija paslēptas sporta somā speciāli izveidotā slēpnī.

Kā aģentūru LETA informēja IeVP, uzraugs Brasas cietumā bija nostrādājis četrus gadus. Tagad par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 309.panta 4.daļas - par korespondences, naudas, pārtikas produktu vai citu priekšmetu vai vielu neatļautu nodošanu vai saņemšanu no ieslodzītajiem, ja to izdarījis cietuma darbinieks. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

IeVP sola, ka tuvojoties svētkiem, cietumu drošības daļu darbinieki pastiprināti kontrolēs gan darbiniekus, gan ieslodzītos, lai ieslodzījuma vietās netiktu piegādāti neatļauti priekšmeti, alkohols vai narkotiskās vielas.

Šogad, atbrīvojoties no negodīgiem cietumu darbiniekiem, aizturēti jau divi Valmieras cietuma uzraugi, divi Liepājas cietuma uzraugi, kā arī pa vienam uzraugam Jelgavas cietumā, Rīgas Centrālcietumā un Šķirotavas cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas