Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Divi sniega dēļu zagļi iekrīt un nonāk apcietinājumā

Valsts policija dažu stundu laikā svētdien aizturējusi divus vīriešus, kuri jaunietim nolaupījuši divus sniega dēļus, maku un citas lietas, informē Valsts policija.

Policijā par laupīšanu vērsās kāds 1996.gadā dzimis jaunietis, kurš informēja, ka pagājušajā naktī viņu aplaupījuši divi vīrieši. Policisti noskaidroja, ka cietušais jaunietis sestdienas, 14. februāra, vēlā vakarā braucis no Rīgas uz Raganu. Ļaundari potenciālo laupīšanas upuri noskatījuši jau autobusā, bet, kad jaunietis izkāpa pieturā pie Raganas, laupītāji viņam sekojuši. Ļaundari turpat pie autobusa pieturas uzbruka jaunietim, nogrūda viņu zemē un nolaupīja vairākas personīgās mantas, tostarp maku.

Abi ļaundari aizbēga no notikuma vietas, bet cietušais nākamajā rītā devās uz policijas iecirkni un pastāstīja par notikušo, kā arī norādīja uz laupītāju pazīmēm.

Policisti sāka abu vīriešu meklēšanu un pēc pāris stundām Siguldā pamanīja aprakstam līdzīgus vīriešus, kuri sēdēja autobusa pieturā. Abiem vīriešiem bija līdzi arī divi sniega dēļi un policistiem radās aizdomas, ka tie varētu būt iegūti nelikumīgā veidā.

Policijas darbinieki aizturēja 1980.gadā un 1991.gadā dzimušos vīriešus. Jaunākais no abiem jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Nogādājot ļaundarus policijas iecirknī, policisti sastapa arī sniega dēļu īpašniekus, kuri bija ieradušies ziņot par to zādzību. Izrādījās, ka īsi pirms abu vīriešu aizturēšanas Siguldā no kādas automašīnas salona šie sniega dēļi tika nozagti. Pašlaik turpinās izmeklēšana un tiek skaidrota abu aizturēto vīriešu saistība ar sniega dēļu zādzību.

Pret aizturētajiem ir sākti kriminālprocesi par laupīšanu grupā, kā arī par sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, jo aizturētie no cietušā 1996. gadā dzimušā jaunieša kredītkartes bija noņēmuši arī naudu.

Abi aizturētie apcietināti, bet atgūtie sniega dēļi atdoti īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas