Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Eksprespasta sūtījumā un kravas vilcienu kravās VID atklāj 214 000 nedeklarētu cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot eksprespasta sūtījumu kontroli, atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas boilerā, savukārt kravas vilcienu muitas kontroles laikā tika atklātas kontrabandas cigaretes ferosilīcija, čuguna un stikla plākšņu kravās. Kopumā izņemti 214 000 cigarešu (10 700 paciņas cigarešu).

2022. gada 26. augustā Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus kāda uzņēmuma noliktavā, eksprespasta sūtījumā atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija noslēptas ūdens karsēšanas ierīcē – boilerā. Sūtījumā, ko bija paredzēts nogādāt saņēmējam Īrijā, atradās 10 000 cigarešu (500 paciņas cigarešu) "Winston" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Nedeklarētas cigaretes tika atklātas, arī veicot kravas vilcienu muitas kontroli. 2022. gada 27. augustā Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša vilciena sastāva skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preci vagonā ar ferosilīcija kravu. Kontroles laikā tika konstatēts, ka konteinerā paslēptas "NZ" un "Minsk" marku cigaretes. Kopumā izņemti 100 000 cigarešu jeb 5000 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

2022. gada 25. augustā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena vizuālo kontroli, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas konstatēja kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravā. Kontroles rezultātā tika izņemti 40 000 cigarešu "Premjer" (2000 paciņas cigarešu).

Savukārt 2022. gada 23. augustā Indras muitas kontroles punkta amatpersonas kontrabandas cigaretes atklāja vagonā ar stikla plākšņu kravu. Cigaretes bija slēptas starp stikla plākšņu iepakojumiem. Vagonā atradās 64 000 cigarešu "Premjer" (3200 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Cigarešu izņemšanā piedalījās arī Valsts robežsardzes amatpersona.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID tīmekļvietnes sadaļā “Muita/Noderīgi/Kontrabandas cigaretes/Statistika” ir iespēja tiešsaistē izsekot, kāds ir atklātās kontrabandas apjoms šajā jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas